personer

Lea Konttinen

Ledande Expert, Beslutsfattandet förnyas

Vem?

Lea Konttinen är ledande expert inom temat Demokrati och delaktighet och främjar systemisk utveckling av processer och verksamhet, ledning genom information samt människors möjligheter att delta i samhälleligt beslutsfattande.

På Sitra samordnar Lea projekt som stödjer reformen av riksdagsarbete och lagstiftningsprocesser. Vi stödjer reformarbetet med bl.a. utredningar, processmodellering och dataanalys. Vi genomför projekt i samarbete med riksdagen, statsrådet och andra intressentgrupper, som forskningsinstitut.

Vad?

Lea är rätt person att kontakta när det gäller projekt som stödjer arbetet för att reformera riksdagen och lagstiftningsprocesser samt utvecklingsmetoder och -verktyg.

Lea har 25 års erfarenhet av utveckling av organisationer och verksamhetsprocesser samt facilitering av reformarbete inom både den privata och den offentliga sektorn. I bakgrunden har hon en mångsidig utbildning inom natur- och samhällsvetenskaper (FD), företagsekonomi (EMBA) och utveckling (MQ).

Lea har tidigare arbetat på Sitra inom projekten Folkstyrets grundrenovering, Finansiering av social- och hälsovårdstjänster, Välbefinnande från naturen och Landmärken.

Va?

På fritiden sysslar Lea regelbundet med löpning, längdåkning eller annan motion. På vintern trivs hon på landet i närheten av Vuokatti och sommartid på stugan. Hon tycker också om att bekanta sig med nya platser. Lea tycker att det är särskilt intressant att lära sig och testa nya saker, såväl i arbetet som på fritiden.