Boende
Beräknad läsningstid 1 min

Kan det vara roligt att följa upp elförbrukningen? Ja!

Det blir roligare att spara energi genom att konkret följa med resultatet till exempel via uppföljningstjänsten på webben som elbolaget erbjuder. Utmana hela familjen att delta i det gemensamma elbesparingsmålet!

Publicerad

Besparingar: Det är lättare att hålla elräkningen i schack då du vet hur mycket du förbrukar. Med reglering kan du knipa 960 kilowattimmar om året från elförbrukningen i ett eluppvärmt egnahemshus på 120 kvadratmeter. Detta syns direkt på din elräkning.

Observera: Alla elbolag erbjuder inte nödvändigtvis en uppföljningstjänst på webben. Men fråga om saken hos ditt elbolag. Förbrukningsuppgifterna kan även uppdateras rätt långsamt i webbsystemet så det lönar sig att ha tålamod i väntan på ”tävlingsresultatet”.

Mindre koldioxidavtryck: Redan det att man följer upp förbrukningen och reglerar sin användning har visat sig minska koldioxidavtrycket med i genomsnitt en halv procent om året. Om en miljon finländare gör så här blir besparingen det totala koldioxidavtrycket från 5 000 personer.

Tips: Läs mer om nyttan med att följa upp sin elförburkning på Motiva.

Vad handlar det om?