archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

Onödiga kvadratmetrar slösar på mer än bara utrymme

En stor bostad fylls lätt med onödigheter, är mer arbetsdryg att städa och dyrare att underhålla. Kom ihåg att i ett höghus kan du ha tillgång till de gemensamma utrymmen du behöver till exempel för fester och fritidssysselsättningar.

Publicerad

Besparingar: Genom att välja en tio kvadratmeter mindre bostad sparar du tusentals euro på inköps- och byggkostnader. Besparingen syns även varje månad i el- och värmeräkningarna, vederlaget eller hyran.

Observera: Det kan till en början vara svårt att bli van med en mindre lägenhet, men genom att möblera smart och utnyttja rumshöjden och inte bara kvadratmetrarna kan du slippa utrymmesproblem.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att flytta in i en tio kvadratmeter mindre bostad minskar du ditt koldioxidavtryck med cirka sex procent om året. Besparingen beror på de minskade bygg- och driftkostnaderna.

Tips: Hus- och inredningstidningar, -bloggar och -webbplatser är fulla med olika anvisningar för hur du får en liten yta att kännas stor. Bekanta dig med KonMari-metoden på Ossi Markus blogg.

Vad handlar det om?