Lari Rajantie

Sitra

+358 (294) 618 423

Kuka?

Lari Rajantie on kestävän kehityksen, resurssiviisauden ja liiketoiminnan kehittämisen sekatyöläinen. Hänen työpöydällään on suloisessa sekasotkussa mm. kestävää kuluttamista, resurssiviisaita kaupunkeja ja kehitysmaita.

Mitä?

Lariin kannattaa olla yhteydessä, jos haluaa kehittää uusia kestäviä ratkaisuja kuluttajille tai liiketoimintaa, joka ratkoo globaaleja kestävän kehityksen haasteita.

Larilla on kokemusta mm. pääomasijoitustoiminnasta ja kasvuyrityksistä eri toimialoilta tietotekniikasta lähiruokaan. Hän on myös ollut mukana rakentamassa resurssiviisaan kaupungin mallia ja kestävien kaupunkien Fisu-verkostoa. Koulutukseltaan Lari on diplomi-insinööri ja kauppatieteen maisteri.

Tällä hetkellä Larilla on työn alla Fiksu Arki -yrityskilpailun tuomarointi. ”Suomalaiset ovat nyt kiinnostuneita siitä, mitä panevat suuhunsa. Enää emme tyydy mihin tahansa, mikä vie nälän. Ja meillä on myös mahdollisuus valita maukkaampaa, terveellisempää ja eettisempää ruokaa kuin koskaan aiemmin. Siinä on mahdollisuus rohkeille yrityksille ja uusille menestystarinoille.

Haluamme nähdä uusia tuotteita ja palveluja, jotka antavat kuluttajalle mahdollisuuden syödä paremmin ja kestävämmin. Ne voivat liittyä vaikkapa kasvisruokaan, kausiruokaan, ruokahävikin vähentämiseen tai ruoan alkuperän tunnistamiseen. Kaikki sellaiset ratkaisut kiinnostavat, jotka tekevät kestävämmän ruokavalion helpommaksi ja houkuttelevammaksi. Ja olisin vähän pettynyt, jos emme saa yhtään ehdotusta, jossa puhutaan hyönteisistä.”

Häh?

Lari on kahden lapsen isä ja siirtolapuutarha-aktiivi, joka pitää lukemisesta, ruoanlaitosta, matkustamisesta, älyllisistä haasteista ja hienovaraisista puujalkavitseistä.

Muuten rationaaliseen ajatteluun pyrkivä Lari uskoo, että Suomi pelaa vielä joskus jalkapallon arvokisoissa.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?