julkaisut

Pennejä taivaasta? – Talouspolitiikkakoulutusta 25 vuotta

Kirjoittajat

Tuovi Allén ja Matti Karhu (toim)

Julkaistu

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on 25 vuoden ajan järjestänyt talouspolitiikkakoulutusta lähes kahdelletuhannelle politiikan, elinkeinoelämän, työmarkkinajärjestöjen, hallinnon ja muun yhteiskuntaelämän vaikuttajalle. Vuosien 1977-2002 aikana kursseilla on kuultu yli kolmensadan talouspolitiikan asiantuntijan esitelmät, keskusteltu ja väitelty, tehty ryhmätöitä ja harjoituksia.

Nyt on tullut tilinpäätöksen aika. Mitä puumerkkejä Sitran järjestämä talouspolitiikan koulutus on jättänyt suomalaiseen talouspolitiikkaan? Mitä kurssitetuista tuli isona?

Kirjaan on koottu vuosina 1977-2002 talouspolittikkakoulutuksessa mukana olleiden kirjoituksia. Siinä käydään läpi Suomen talouspolitiikan vaiheita Korpilammen kokouksesta Nokia-Suomeen. Kirjassa on myös Sitran talouspolitiikkakoulutusta arvioineiden asiantuntijoiden artikkelit sekä matrikkelit kurssien osallistujista ja asiatuntijoista.

Faktojen ja virallisten totuuksien sijasta kirjassa korostuvat kirjoittajien henkilökohtaiset näkemykset, kokemukset, tunnelmat ja tulkinnat suomalaisesta talouspolitiikasta.

Julkaisun perustiedot

Otsikko

Pennejä taivaasta?

Alaotsikko

Talouspolitiikkakoulutusta 25 vuotta

Tekijät

Tuovi Allén ja Matti Karhu (toim)

Julkaisupaikka

Helsinki

Julkaisuvuosi

2003

Julkaisija

Edita Publishing Oy

Sivumäärä

368 s.

ISBN (nid.)

951-37-3893-0

ISSN (nid.)

0785-8388

Aihe

HYVINVOINTI, INNOVAATIOT, TALOUSPOLITIIKKA, TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA, KOULUTUS, YRITYKSET, JOHTAMINEN, YRITYSSTRATEGIAT, TULEVAISUUS, ENNUSTEET, KANSANTALOUS, OSAAMINEN, SUHDANTEET, KANSAINVÄLISTYMINEN, KULTTUURI, TYÖVOIMA, TYÖTTÖMYYS, KÄNNYKÄT, RAHAPOLITIIKKA, VEROTUS, EU

Sarja

Sitra

Julkaisun numero

255