archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

Biogas – ett helt enkelt inhemskt bränsle

Trafiken ger upphov till cirka 20 procent av Finlands växthusgasutsläpp. Som tur är finns det idag mer energieffektiva alternativ än bensinbilarna. Ett alternativ är biogasbilen som helt kan drivas med inhemskt bränsle.

Publicerad

Besparingar: Du sparar på bilens årliga driftkostnader eftersom biogasen kostar mindre än normalt bränsle och priset är stabilare.

Observera: Det finns kanske inte en servicestation som erbjuder biogas nära dig. De här tankstationerna har idag koncentrerat sig till södra och sydöstra delarna av landet. I övriga delar av landet är det glesare med sådana stationer.

Mindre koldioxidavtryck: Att köra med biogas i stället för med en bil med förbränningsmotor minskar ditt koldioxidavtryck med 17,5 procent i året. Om en miljon finländare byter till biogasbilar blir besparingen det totala koldioxidavtrycket från 175 000 personer om året.

Tips: Du hittar mer information om hur biogas kan utnyttjas bland annat på Motiva. Gasum berättar om hur du kan förvandla din bensinbil till en biogasbil.

Vad handlar det om?