Arvioitu lukuaika 1 min

Biokaasu – puhtaasti kotimainen polttoaine

Liikenne tuottaa noin 20 prosenttia Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Onneksi nykypäivänä on tarjolla bensa-autoja energiatehokkaampia vaihtoehtoja. Yksi näistä on biokaasuauto, joka kuljettaa puhtaammin kotimaisella polttoaineella.

Tim Mossholder / Unsplash

Julkaistu

Säästöt: Säästät auton vuotuisissa käyttömenoissa, sillä biokaasun hinta on normaalia polttoainetta edullisempi ja vakaampi.

Huomioi nämä: Läheltäsi ei välttämättä vielä löydy biokaasun tankkausta tarjoavaa huoltoasemaa, sillä ne ovat nyt keskittyneet eteläiseen ja kaakkoiseen suomeen. Muualla niitä on harvakseltaan.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Biokaasuautolla ajaminen polttomoottoriauton sijaan pienentää hiilijalanjälkeäsi 17,5 prosenttia vuodessa. Jos miljoona suomalaista vaihtaa biokaasuautoon, säästyy 175 000 henkilön hiilijalanjälki vuodessa.

Vinkit: Lisää tietoa biokaasun hyödyntämisestä löytyy muun muassa Motivasta. Gasum puolestaan kertoo, miten bensa-auton voi muuntaa biokaasuautoksi.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään liikkumiseen

Mistä on kyse?