TULEVAISUUSBAROMETRI

Mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta yllätysten ajassa? Voiko tulevaisuuteen vaikuttaa ja mitä suomalaiset tulevaisuudelta toivovat?

Tulevaisuusbarometri 2023

Tulevaisuusbarometrissa on selvitetty, mitä suomalaiset ajattelevat tulevaisuudesta ja tulevaisuuteen vaikuttamisesta, mitä he toivovat Suomen tulevaisuudelta ja mitkä asiat vaikuttavat eniten eduskuntavaalien äänestyspäätöksiä pohdittaessa?

Ajankohtaista

Tästä puhutaan nyt.

Mistä kyse?

Tulevaisuusbarometri selvittää suomalaisten näkemyksiä tulevaisuudesta. Tavoitteena on nostaa eduskuntavaalien alla keskusteluun tulevaisuusnäkökulmia ja suomalaisten ajatuksia ja toiveita tulevaisuudelle. Vuoden 2023 Tulevaisuusbarometrissa tarkasteluun nostetaan myös nuoret: mitä nuoret ajattelevat tulevaisuudesta ja tulevaisuuteen vaikuttamisesta? 

Tulevaisuusbarometri on Sitran teettämä kyselytutkimus, jossa tutkittiin 15–84 -vuotiaiden mannersuomalaisten näkemyksiä tulevaisuudesta. Kyselyyn vastasi 2150 henkilöä eri puolilta Suomea. 10.3.2023 julkaistu Tulevaisuusbarometri on sarjassaan kolmas. Edelliset Tulevaisuusbarometrit on julkaistu vuosina 2019 ja 2021. 

Tulevaisuusbarometri 2021

Tulevaisuusbarometri 2019

Kutsu tulevaisuus kylään!

Oletko järjestämässä tilaisuutta, työpajaa tai tapaamista, joka kaipaisi tulevaisuusorientoitunutta otetta? Kiinnostaako sinua, miten tulevaisuuden trendit vaikuttavat elämäämme jo nyt? On ehkä aika kutsua tulevaisuus kylään.

Ota yhteyttä

Kysy, kerro, kommentoi!

Mistä on kyse?