TULEVAISUUSBAROMETRI

Minkälaisia asenteita suomalaisilla on tulevaisuutta kohtaan, voiko tulevaisuuteen vaikuttaa, miten tulevaisuuden kehityssuunnat tunnetaan, ja mitä suomalaiset tulevaisuudelta toivovat?

Tulevaisuusbarometri 2021

Tulevaisuusbarometri-kyselyssä on selvitetty muun muassa, miten ihmiset eri puolilla Suomea suhtautuvat tulevaisuuteen, pystyykö tulevaisuuteen vastaajien mielestä vaikuttamaan, minkälaisena Suomen ja oman asuinkunnan tulevaisuus nähdään, minkälainen on toivottava tulevaisuus sekä mitkä asiat vaikuttavat äänestyspäätökseen kuntavaaleissa.

Ajankohtaista

Tästä puhutaan nyt.

Mistä kyse?

Tulevaisuusbarometri selvittää suomalaisten näkemyksiä tulevaisuudesta. Tavoitteena on nostaa kuntavaalien alla keskusteluun tulevaisuusnäkökulmia ja suomalaisten ajatuksia ja odotuksia tulevaisuudesta.

Tulevaisuusbarometri 2021 -kyselyn tuloksia käsitellään verkkotilaisuudessa 23.3. klo 9-10. Ilmoittaudu mukaan! Ja koska tulevaisuustieto on parasta jaettuna, kutsu porukka koolle järjestä oma Tulevaisuusbarometrin jälkilöylyt -keskustelu!

Tulevaisuusbarometri 2021 -verkkokyselyn on toteuttanut Kantar TNS ja siihen on vastannut 3800 15–84-vuotiasta mannersuomalaista tammikuun lopulla. Suuren vastaajajoukon vuoksi kyselystä saatiin ensimmäistä kertaa maakuntakohtaisesti edustavia tuloksia.

Tulevaisuusbarometri toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Tuolloin barometrin mukaan 88 prosenttia suomalaisista oli kiinnostunut tulevaisuudesta, 83 prosenttia uskoi, että tulevaisuuteen voi vaikuttaa ja 63 prosenttia uskoi tietävänsä keinot, joilla tulevaisuuteen voi vaikuttaa.

Materiaalit

Ota käyttöön!

Tulevaisuusbarometri 2019

Kutsu tulevaisuus kylään!

Oletko järjestämässä tilaisuutta, työpajaa tai tapaamista, joka kaipaisi tulevaisuusorientoitunutta otetta? Kiinnostaako sinua, miten tulevaisuuden trendit vaikuttavat elämäämme jo nyt? On ehkä aika kutsua tulevaisuus kylään.

Ota yhteyttä

Kysy, kerro, kommentoi!

Mistä on kyse?