Jukka Vahti

Johtava asiantuntija, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Kuka?

Jukka Vahti työskentelee johtavana asiantuntijana Sitran Demokratia ja osallisuus -teemalla. Työssään hän keskittyy erityisesti  nopeasti muuttuvan mediaympäristön, sosiaalisen median, dis- ja misinformaation sekä datan käytön läpinäkymättömyyden tuomiin haasteisiin demokratialle.

Jukka on tammikuussa 2021 julkaistun Sitran selvityksen Mediavälitteinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen — Murros ja tulevaisuus toinen kirjoittaja. Aiemmin Jukka on ollut tiiviisti mukana Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektissa.  Jukka on myös yksi Sitran Hyvää huomista -tulevaisuuspodcastin juontajista.

Jukka työskenteli vuosina 2014-2021 Sitran viestinnässä asiantuntijana ja johtavana asiantuntijana. Aiemmin Jukka on viestinyt Sitrassa hankkeista, jotka liittyivät sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen.

Mitä?

Sitraa edeltävältä työuraltaan Jukalla on yli kymmenen vuoden mittainen työkokemus journalismista. Suurimman osan toimittajanuraansa hän työskenteli politiikan toimittajana, mutta myös toimitukselliset esimiestehtävät ovat tuttuja. Koulutukseltaan Jukka on filosofian maisteri Jyväskylän yliopiston viestintätieteiden laitokselta.

Jukkaan kannattaa olla yhteydessä, jos haluaa tietää lisää tai ehdottaa yhteistyötä liittyen Demokratia ja osallisuus -teemaan, mediaympäristön muutokseen tai demokratian tulevaisuuteen.

Häh?

Jukka harrastaa kestävyysjuoksua, kaikenlaista palloilua ja musiikkia niin kuuntelijana kuin säveltäjänä. Lisäksi hän potee kroonista huonoa omatuntoa lukemattomista lehtijutuista, tieteellisistä artikkeleista ja kirjoista. Jukka uskoo, että teknologian kehittymisen ja digitalisaation ansiosta meillä on enemmän mahdollisuuksia muuttaa yhteiskuntaa kuin koskaan ennen – mutta se vaatii uudenlaista osaamista, luovuutta ja yhteistyötä niin päättäjiltä, erilaisilta organisaatioilta kuin meiltä kaikilta omassa arjessamme.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?