Jukka Vahti

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra


Kuka?

Jukka Vahti vastaa uudistumiskyky-teemaan liittyvien Sitran hankkeiden viestinnästä. Monet hankkeista liittyvät sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen mutta aiheet vaihtelevat sote-raportointijärjestelmän kehittämisestä ja testaamisesta uudenlaisten toiminta- ja ajattelutapojen ja levittämiseen.

Mitä?

Jukalla on yli kymmenen vuoden mittainen työkokemus journalismista. Suurimman osan uraansa hän on työskennellyt politiikan toimittajana, mutta myös toimitukselliset esimiestehtävät ovat tuttuja. Koulutukseltaan Jukka on filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta. Omasta mielestään hän on parhaimmillaan kysellessään tyhmiä kysymyksiä.

Jukkaan kannattaa olla yhteydessä, jos haluaa tietää lisää Sitran soteen tai julkishallinnon uudistamiseen liittyvistä hankkeista tai esimerkiksi etsii näihin aihepiireihin liittyviä haastateltavia. Jukka pyrkii ymmärtämään sotesta tarpeeksi paljon mutta myös riittävän vähän, jotta pystyy viestimään aihepiiristä ymmärrettävästi.

Häh?

Jukka harrastaa kestävyysjuoksua, kaikenlaista palloilua ja musiikkia. Lisäksi hän potee kroonista huonoa omatuntoa lukemattomista lehtijutuista, tieteellisistä artikkeleista ja kirjoista. Jukka uskoo, että teknologian kehittymisen ja digitalisaation ansiosta meillä on enemmän mahdollisuuksia muuttaa yhteiskuntaa kuin koskaan ennen – ja että on meistä itsestämme ja päättäjistämme kiinni, millaisen muutoksen edistämiseen näitä välineitä käytämme.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?