Jukka Vahti

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Kuka?

Jukka Vahti vastaa uudistumiskyky-teemaan liittyvien Sitran hankkeiden viestinnästä. Tällä hetkellä Jukan työpöydällä on esimerkiksi Kansanvallan peruskorjaus -projektin viestintä. Lisäksi Jukka on mukana hankkeessa Verkostomainen valta ja vaikuttaminen. Jukka on myös Sitran Hyvää huomista -tulevaisuuspodcastin juontaja. Aiemmin Jukka on viestinyt Sitrassa hankeista, jotka liittyivät sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen.

Mitä?

Jukalla on yli kymmenen vuoden mittainen työkokemus journalismista. Suurimman osan uraansa hän on työskennellyt politiikan toimittajana, mutta myös toimitukselliset esimiestehtävät ovat tuttuja. Koulutukseltaan Jukka on filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta. Omasta mielestään hän on parhaimmillaan kysellessään tyhmiä kysymyksiä.

Jukkaan kannattaa olla yhteydessä, jos haluaa tietää lisää Kansanvallan peruskorjauksesta, julkisuuden ja viestinnän muutoksesta ja tulevaisuudennäkymistä tai vaikkapa reilusta datataloudesta tai esimerkiksi etsii näihin aihepiireihin liittyviä haastateltavia.

Häh?

Jukka harrastaa kestävyysjuoksua, kaikenlaista palloilua ja musiikkia. Lisäksi hän potee kroonista huonoa omatuntoa lukemattomista lehtijutuista, tieteellisistä artikkeleista ja kirjoista. Jukka uskoo, että teknologian kehittymisen ja digitalisaation ansiosta meillä on enemmän mahdollisuuksia muuttaa yhteiskuntaa kuin koskaan ennen – ja että on meistä itsestämme ja päättäjistämme kiinni, millaisen muutoksen edistämiseen näitä välineitä käytämme.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?