Kutsu tulevaisuus kylään!

Oletko järjestämässä tilaisuutta, joka kaipaisi tulevaisuusorientoitunutta otetta? Kiinnostaako sinua, miten tulevaisuuden trendit vaikuttavat elämäämme jo nyt tai millaisista tulevaisuuksista heikot signaalit vihjaavat? On ehkä aika kutsua tulevaisuus kylään.

Hei sinä!

Epävarmassa ja yllätysten täyttämässä maailmassa ennakoinnin rooli korostuu. Jotta huominen ei näyttäisi niin sumealta, me Sitrassa tuotamme tulevaisuuden kehityssuuntia luotaavaa ennakointitietoa ja pyrimme tukemaan ihmisiä ja organisaatioita tiedon tulkinnassa, sen hyödyntämisessä sekä tulevaisuuteen vaikuttamisessa.

Onko sinulla tulossa tilaisuus, johon kaipaisit alustajaa tulevaisuusaiheista? Kerromme mielellämme näkemyksiämme esimerkiksi tulevaisuuden suurista kehityssuunnista eli megatrendeistä, talouden tulevaisuudesta, muutoksen ensioireista eli heikoista signaaleista tai toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamisesta. Emme pysty räätälöimään esityksiä tarkasti rajattuihin teemoihin, mutta voimme innostaa yhteiseen pohdintaan.

Voit myös hyödyntää lyhyitä videoitamme (alla) ja käydä niiden pohjalta tulevaisuuskeskustelua valmiiden kysymysten avulla.

Ota siis rohkeasti yhteyttä puhujiin alla tai laita viestiä Maria Mannoselle.

Oho! Myöhästyin.

Onko tilaisuutesi huomenna – tai jo tunnin päästä? Tai eikö kukaan sitralainen päässyt tilaisuuteen mukaan? Ei hätää!

Katsokaa yhdessä Megatrendit 2023 kahdessa minuutissa -video ja keskustelkaa megatrendeistä esimerkiksi näiden kysymysten avulla (avaa pdf-tiedoston). Voitte virittää keskustelua myös digitaalisten megatrendikorttien avulla.

Jos teillä on aikaa hieman enemmän, voitte syventyä megatrendeihin tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufvan johdolla. Video kestää 30 min ja se kannattaa avata koko näytölle.

Tai katsokaa yhdessä Heikot signaalit 2022 minuutissa -video ja keskustelkaa toisenlaisista tulevaisuuksista esimerkiksi näiden kysymysten (avaa ppt-dokumentin) avulla.

Työpajoja varten löydät roppa kaupalla helppoja työkaluja Tulevaisuuden tekijän työkalupakista: virittäytymiseen kannattaa kokeilla esimerkiksi tulevaisuusoletuksia haastavia tulevaisuuskuunnelmia.

Mikäli kaipaat kokonaista työpajaa toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen, tutustu Tulevaisuustaajuus-työpajamentelmään. Se on kolmen tunnin työpaja kenen tahansa hyödynnettäväksi: työpajassa haastetaan tulevaisuusoletuksia, kuvitellaan toisenlaisia tulevaisuuksia ja pohditaan toimia toivottavan tulevaisuuden rakentamiseksi.

Tai jos haluat vain helposti ja kevyesti sukeltaa toisenlaisten, toivottavien tulevaisuuksien pariin, tilaa Hyvät kortit -pelikortit, kutsu porukka koolle kuvittelemaan, miltä toivottu tulevaisuus voisi näyttää.

 

Ota yhteyttä

Rohkeasti vaan!

Suosittelemme

Tutustu tulevaisuuteen

Mistä on kyse?