Mikä meille suomalaisille on EU:ssa tärkeintä?
EU:n tulevaisuuden johtamiskurssilla vaikutetaan unionin ja Suomen suuntaan. Jo tänään.

Mistä on kyse?

Suomen melkein kolmen vuosikymmenen EU-jäsenyyden aikana unioni on muuttunut merkittävästi: sen jäsenten määrä on entisestään lisääntynyt ja toimivalta kasvanut. Myös toimintaympäristö on muutoksessa. Erityisesti viimeaikaiset muutokset, kuten koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sekä energiakriisi, ovat haastaneet unionia aivan uudella tavalla.

Koska EU-jäsenyys vaikuttaa Suomessa niin sisä- kuin ulkopolitiikkaan, meidän on tärkeää vaikuttaa aktiivisesti ja oikea-aikaisesti EU:ssa tehtäviin päätöksiin. 

Euroopan unionin tulevaisuuden johtamiskoulutuksessa syvennetään osaamista Euroopan tulevaisuuden haasteista ja toimintaympäristön muutoksista. Koulutuksen läpileikkaava ajatus on, että Suomen kestävä tulevaisuus on riippuvaista EU:n toimintakyvystä.

Se, miten Euroopan unioni kykenee ratkomaan nykyisiä ja tulevia haasteita sekä tarttumaan mahdollisuuksiin, vaikuttaa myös Suomeen.  

Mitä teemme?

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa suomalaisten päättäjien ja vaikuttajien valmiuksia tarttua yhdessä Euroopan unionin tulevaisuuden johtamisen haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Koulutus tarjoaa ajankohtaista ja luotettavaa tietoa kurssiosallistujien luovan ja itsenäisen ajattelun tueksi. 

Koulutus rakentuu harjoitustyön ympärille. Harjoitustyön kautta osallistuja pääsee myös itse rakentamaan ja muokkaamaan tietoa aktiivisesti sekä pohtimaan EU:n nykyprosessien toimivuutta ja kehittämismahdollisuuksia.

Osallistujien joukko on aina moniääninen ja edustaa yhteiskunnan eri sektoreita. Mukana on kansanedustajia, virkamiehiä sekä etujärjestöjen, yritysten, median ja kansalaisjärjestöjen toimijoita ja vaikuttajia.

Koulutuksessa hyödynnetään Sitran maineikkaiden talouspolitiikkakoulutusten parhaita toimintamalleja ja käytäntöjä.

Mitä osallistuja saa?

Kurssi lisää ymmärrystä: 

Kurssi lupaa osallistujalle: 

Kiinnostuitko?

Oletko päättäjä tai yhteiskunnallinen vaikuttaja? Haluatko oppia lisää tulevaisuuden johtamisesta EU:ssa? Tai tunnetko jonkun, jonka pitäisi päästä kurssille? Ilmianna itsesi tai kollegasi.

Miten mukaan?

Osallistujat kutsutaan koulutukseen. Jokaiselle kurssille valitaan aina noin 30 hengen ryhmä suomalaisia päättäjiä ja vaikuttajia yhteiskunnan eri sektoreilta.

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua koulutukseen tai ehdottaa toista henkilöä osallistujaksi.

Missä mennään?

Koulutus käynnistyy lokakuussa 2023 pilottikurssilla. Vuodesta 2024 alkaen järjestetään vuosittain kaksi kurssia (keväällä ja syksyllä), joille osallistuu yhteensä noin 60 päättäjää ja vaikuttajaa.

Valmistuttuaan kurssilaiset liittyvät Sitran koulutuksen alumnien joukkoon, ja voivat osallistua muun muassa alumneille suunnattuihin tapahtumiin.

Ajankohtaista

Sukella syvemmälle.

timo miettinen,voikukka ja EU:n tähti
Haastattelu

Miksi EU:n tulevaisuudesta pitää puhua, Eurooppa-tutkija Timo Miettinen?

EU themes nature, energy and a a star
uutiset

Sitra käynnistää uuden koulutuksen päättäjille – tavoitteena vahvistaa EU-osaamista Suomessa

Muistio ihmisen kädessä, musta tausta
julkaisut

EU kriisien aikakaudella

Haastattelu

Miksi Suomen kannattaa nostaa katse EU:n tulevaisuuteen juuri nyt?  

Ota yhteyttä

EU-koulutuksen tiimi käytettävissäsi.

ihmiset
Päivi Hirvola
Johtaja, Koulutus
ihmiset
Riikka Marjamäki
Johtava asiantuntija, Koulutus
ihmiset
Marja Kuukasjärvi
Koulutuskoordinaattori, Koulutus

Mistä on kyse?