Julkaistu 22.09.2020

Saavutettavuusseloste

Tulevaisuuden tekeminen kuuluu kaikille. Huomioimme saavutettavuuden ja helppokäyttöisyyden Sitran digitaalisissa palveluissa. Sitralaiset pyrkivät käyttämään mahdollisimman selkeää kieltä työssään. Edellytämme myös kaikilta kumppaneiltamme saavutettavuuden huomioimista.

Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta sekä EU:n saavutettavuusdirektiivissä. Niiden vaatimukset koskevat kaikkien julkisten organisaatioiden digitaalisia palveluita. Tämä saavutettavuusseloste koskee Sitran verkkosivustoa www.sitra.fi:tä ja siellä julkaisemiamme sisältöjä. Julkaisimme saavutettavuusselosteen 22.9.2020 ja www.sitra.fi-verkkosivuston 15.3.2017.

Koulutamme jatkuvasti sitralaisia ja kumppaneitamme ymmärrettävästä kielenkäytöstä, helppokäyttöisyydestä ja saavutettavuudesta. Vuosien 2020 ja 2021 aikana olemme uudistaneet ja tulemme uudistamaan verkkosivustoamme entistä saavutettavammaksi.

Saavutettavuus Sitran verkkosivustolla

Tällä hetkellä verkkosivustomme täyttää saavutettavuusvaatimukset suurelta osin.

Liitetiedostot

Olemme pyrkineet julkaisemaan 23.9.2018 jälkeen julkaistut liitetiedostot saavutettavuusvaatimusten mukaisesti. Olemme myös korjanneet kesällä 2020 erityisesti pdf-tiedostoja entistä saavutettavammaksi. Mikäli huomaat jonkin liitetiedoston, joka ei ole saavutettava, laitathan siitä meille viestiä saavutettavuusselosteen lopusta löytyvän palautelomakkeen avulla.

Sisällöt, jotka eivät kuulu lainsäädännön piiriin

Sivustolla on myös joitakin lainsäädännön piiriin kuulumattomia sisältöjä, jotka eivät kaikki ole täysin saavutettavia. Näihin lukeutuvat seuraavat:

  • video- ja äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020,
  • liitetiedostot, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018,
  • suorat videolähetykset, joita ei säilytetä yli 14 vuorokautta julkaisun jälkeen,
  • verkkosisältö, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019,
  • käyttäjien tai muiden ulkopuolisten toimijoiden palvelussa julkaisemat sisällöt, jotka eivät ole Sitran tuottamia, rahoittamia tai valvomia.

Saavutettavuuden arviointi

Olemme hyödyntäneet sivustomme saavutettavuuden arvioinnissa ja sen parantamisessa seuraavia Sitran verkkosivustosta tehtyjä arviointeja, testauksia ja kyselyä:

  • Näkövammaisten liitto Annanpura Oy:n tekemät saavutettavuusarvioinnit 17.9.2019 ja 17.12.2020
  • Mediaosakeyhtiö Franticin tekemä saavutettavuusanalyysi syksyllä 2019,
  • Siteimprove-työkalulla tehdyt jatkuvat saavutettavuustestaukset 1.1.2020 lähtien,
  • Sitran verkkosivuston kävijäkysely sivuston käyttäjäystävällisyydestä 1/2020.

Palaute ja yhteystiedot

Haluamme jatkuvasti parantaa sivustomme saavutettavuutta. Jos sinulla on kehitysehdotus tai huomasit saavutettavuuteen liittyvän puutteen sivustollamme, kerrothan sen meille saavutettavuusselosteen lopussa olevan palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteella kirjaamo@sitra.fi. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian, ja viimeistään 14 päivän kuluessa.

Jos huomaat Sitran verkkosivustolla saavutettavuuspuutteen, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot:

Lue lisää saavutettavuudesta Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämiltä sivuilta, joissa saavutettavuusvaatimukset on kuvattu kattavasti.

Palautelomake