Tjänster
Beräknad läsningstid 1 min

Delad glädje är dubbel glädje

Om du inte äger varenda grej själv fylls inte varje hörn, hylla och skåp med grejer. Om du lånar eller hyr grejer, bilar och lokaler av andra sparar du inte bara på utrymme utan även på pengar. Att dela med sig är även ett bra sätt att lära känna grannarna och träffa nya människor.

Publicerad

Besparingar: Du kan spara mycket pengar genom att inte behöva köpa varje grej själv. Om du hyr ut din bostad eller ditt gästrum till exempel via AirBnB-tjänsten kan du även tjäna stora summor.

Observera: Den lagstiftning som gäller delningsekonomin är inte ännu komplett. Om du hyr ut din lägenhet eller lånar grannens bil kan du göra till exempel beskattningen eller försäkringarna krångligare.

Mindre koldioxidavtryck: När vi alla inte behöver äga varor sparar vi in på den energi och de material som går åt att tillverka dem.

Tips: På Facebook finns det flera lokala återanvändningsgrupper. Du kan låna varor och kläder även via olika uthyrnings- och lånetjänster, så som tjänsten Kuinoma och hos firmor som hyr ut kläder.

Vad handlar det om?