Palvelut
Arvioitu lukuaika 1 min

Jaettu ilo paras ilo

Kun et omista jokaista tavaraa itse, ei kodin joka nurkka, hylly ja kaappi täyty tavarasta. Jos lainaat tai vuokraat tavaroita, autoa ja tiloja muilta, säästät tilan lisäksi rahaa. Jakaminen on myös oiva tapa tutustua naapureihin ja tavata uusia ihmisiä!

Julkaistu

Säästöt: Voit säästää paljon rahaa, kun sinun ei tarvitse itse ostaa jokaista tavaraa. Jos vuokraat asuntoasi tai vierashuonettasi eteenpäin esimerkiksi AirBnB-palvelun kautta, voit myös tienata huomattavia summia.

Huomioi nämä: Jakamistaloutta koskeva lainsäädäntö ei ole vielä kattava. Jos vuokraat asuntoasi eteenpäin tai lainaat naapurin autoa, saatat monimutkaistaa esimerkiksi verotusta ja vakuutuksia.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kun jokaisen ei tarvitse omistaa tavaroita, säästyy niiden valmistamiseen ja käyttöön kuluvaa energiaa ja materiaalia.

Vinkit: Facebookista löytyy useita paikallisia kierrätysryhmiä. Tavaroita ja vaatteita voi lainata myös esimerkiksi erilaisten vuokraus- ja lainauspalveluiden kautta, kuten Kuinoma-palvelusta sekä pukuvuokraamoista.

Mistä on kyse?