Beräknad läsningstid 1 min

Glöm rusningstrafiken och parkeringsproblemen

Elcykeln är ett behändigt sätt att åka till jobbet. När du tar elcykeln behöver du inte stanna upp i rusningstrafiken, du kan glömma problemen med att hitta parkeringsplats och du får bättre kondition. Det är heller inte lika tungt att trampa på en elcykel som en vanlig cykel.

Bild: Unsplash/Asya Vee

Publicerad

Besparingar: Elcykeln är inte gratis men ett mycket kostnadseffektivt alternativ jämfört med bilen.

Observera: Elcykeln kan kännas som en dyr investering. Du bör dock se elcykeln som ett alternativ till bilen framför allt på kortare sträckor.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att ta elcykeln i hundra kilometer varje vecka under april–november kan du minska ditt koldioxidavtryck med nio procent varje år. Om en miljon finländare gör likadant blir det en besparing på 87 000 totala koldioxidavtryck i året.

Tips: Många cykel- och sportaffärer säljer redan elcyklar. Du vill kanske även överväga de set som finns för att elektrifiera en vanlig cykel.

Projekt

100 smarta vardagsgärningar

Eftersom dina val – hur du bor, vad du äter och hur du motionerar – har en direkt inverkan på miljön. Du och hela världen kan ha nytta av smarta gärningar och levnadssätt. Det finns hundra att välja bland.

Publicerad

Flera tips för hållbara färdsätt

Vad handlar det om?