Arvioitu lukuaika 1 min

Unohda ruuhkat ja parkkirumba

Sähköpolkupyörä on kätevä tapa hoitaa työmatkat. Sähköpyöräillessä ruuhkat eivät hidasta menoasi, parkkipaikan etsimisen voi unohtaa ja samalla kunto kohoaa. Sähköpyöräily ei ole myöskään yhtä rankkaa kuin tavallisella pyörällä fillarointi.

Kuva: Unsplash/Asya Vee

Julkaistu

Säästöt: Sähköpolkupyörä ei ole ilmainen, mutta autoon verrattuna todella kustannustehokas vaihtoehto.

Huomioi nämä: Sähköpyörä voi tuntua kalliilta investoinnilta. Sähköpolkupyörä tulee kuitenkin nähdä ennen kaikkea vaihtoehtona autolle lyhyemmillä matkoilla.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Sadan kilometrin viikottaisella sähköpyöräilyllä huhti–marraskuussa voit pienentää hiilijalanjälkeäsi yhdeksän prosenttia vuodessa. Jos miljoonaa suomalaista tekee näin, säästöä syntyy 87 000 kokonaishiilijalanjäljen verran vuodessa.

Vinkit: Sähköpyöriä myyvät jo monet pyörä- ja urheiluliikkeet. Haluat ehkä myös harkita tavallisen pyörän sähköistämiseen tarkoitettuja tarvikesettejä.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään liikkumiseen

Mistä on kyse?