Beräknad läsningstid 1 min

Ja tack till rätt post

Gratistidningar och reklam fyller tambursmattan eller postlådan helt i onödan. Genom att limma en Ingen reklam, tack-dekal på postluckan minskar du enkelt på mängden pappersavfall.

Bild: Unsplash/Jerry Kiesewetter

Publicerad

Besparingar: Det kan hända att du i misstag missar något riktigt bra erbjudande – men den risken torde nog vara värd att ta.

Observera: Kanske du faktiskt behöver något att läsa och därför tar emot gratistidningar. Som tur är hittar du lätt bättre läsning på ditt närbibliotek.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att tacka nej till onödigt papper kan du minska ditt koldioxidavtryck med en halv procent om året. Om en miljon finländare gör likadant blir det en besparing på 5 000 totala koldioxidavtryck i året.

Tips: Du kan själv skapa din personliga Ingen reklam-skylt. Om pysslande inte är din grej kan du printa ut en dekal på hsy.fi eller köpa en i Finlands naturskyddsförbunds naturbutik.

Projekt

100 smarta vardagsgärningar

Eftersom dina val – hur du bor, vad du äter och hur du motionerar – har en direkt inverkan på miljön. Du och hela världen kan ha nytta av smarta gärningar och levnadssätt. Det finns hundra att välja bland.

Publicerad

Fler tips för mer hållbart boende

Vad handlar det om?