Arvioitu lukuaika 1 min

Kyllä kiitos oikealle postille

Ilmaisjakeluposti ja mainokset täyttävät eteismaton tai postilaatikon aivan turhaan. Liimaamalla Ei mainoksia, kiitos -tarran postiluukkuun vähennät pienellä vaivalla paperijätteen määrää.

Kuva: Unsplash/Jerry Kiesewetter

Julkaistu

Säästöt: Voi olla, että ohitat vahingossa jonkun todella hyvän tarjouksen – se pieni riski lienee kuitenkin ottamisen arvoinen.

Huomioi nämä: Ehkä oikeasti kaipaat luettavaa ja sen takia otat mielelläsi vastaan myös ilmaisjakelulehdet. Onneksi parempaa lukemista löytyy helposti omasta lähikirjastostasi.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Turhasta paperista kieltäytymällä voit pienentää hiilijalanjälkeäsi puolella prosentilla vuodessa. Jos miljoona suomalaista tekee näin, säästöä syntyy 5000 kokonaishiilijalanjäljen verran vuodessa.

Vinkit: Persoonallisen ei mainoksia -tarran voit taiteilla ihan itse. Jos askartelu ei ole sinun juttusi, voit tulostaa tarran esimeriksi osoitteesta hsy.fi tai ostaa Suomen luonnonsuojeluliiton luontokaupasta.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään asumiseen

Mistä on kyse?