archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

Oftast finns hjälpen hos grannen

Kommer du ihåg när du senast har pratat med din granne? Din granne kan hjälpa dig och ge praktiska tips om du bara vågar fråga. Även bra och hållbara idéer om till exempel solenergi sprider sig snabbare genom personliga samtal och ett snabbt möte kan skapa en kedja av positiva händelser som berör flera människor.

Publicerad

Besparingar: Goda tips är guld värda, oavsett om de gäller installationen av en luftvärmepump, samåkning eller bygget av en hushållsträdgård.

Observera: Alla har inte grannar och ibland kan det vara svårt att närma sig sina grannar om man inte brukar tala med varandra i grannskapet.

Mindre koldioxidavtryck: Om för exempel grannarna blir mer intresserade av att montera solpaneler genom gemensamma samtal minskar detta grannskapets koldioxidavtryck med sex procent om året.

Tips: Nappi Naapuri är en tjänst där du kan presentera dig för grannarna, be eller erbjuda hjälp, låna eller byta grejer, sälja, köpa och ge bort, göra initiativ, diskutera eller fråga samt ge information om evenemang. Kolla även om ditt husbolag eller ditt grannskap har en egen Facebook-grupp.

Vad handlar det om?