Hyvä teko
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Apu löytyy usein naapurista

Muistatko milloin olet viimeksi jutellut naapurin kanssa? Naapurilta saa apua ja käytännön vinkkejä, jos vain uskaltaa pyytää. Myös hyvät ja kestävät ajatukset esimerkiksi aurinkoenergiasta leviävät tehokkaasti kasvokkain keskustellen, ja nopea kohtaaminen voikin aiheuttaa monia ihmisiä koskettavan positiivisten tapahtumien ketjun.

Julkaistu

Säästöt: Hyvät vinkit ovat rahanarvoisia, koskivatpa ne sitten ilmalämpöpumpun asentamista, kimppakyytien järjestämistä tai kotipuutarhan rakentamista.

Huomioi nämä: Kaikilla ei ole naapureita, ja toisaalta naapureita voi olla vaikea lähestyä, jos naapuruston henki on sellainen, ettei toisille jutella.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Jos esimerkiksi aurinkopaneelien kasvava asennushalukkuus kasvaa naapureiden jutellessa enemmän toisilleen, pienentää tämä naapuruston hiilijalanjälkeä kuusi prosenttia vuodessa.

Vinkit: Nappi Naapuri on palvelu, jossa voit esitellä itsesi naapureille, pyytää tai tarjota apua, lainata tai vaihtaa tavaroita, myydä, ostaa ja antaa ilmaiseksi, tehdä aloitteita, keskustella tai kysyä asioita sekä tiedottaa tapahtumista. Tarkista myös, onko taloyhtiölläsi tai naapurustollasi oma Facebook-ryhmä.

Mistä on kyse?