archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

Rösta på det ansvarsfulla med plånboken

Det lönar sig för konsumenten att stöda ansvarskännande serviceproducenter med sin plånbok. Om du själv agerar med övervägande och ansvar är det bara rätt att förvänta sig att de du köper tjänster från gör lika dant. Det finns stora skillnader mellan restauranger, hotell och tillverkare – det lönar sig att ta reda på det mest ansvarskännande alternativet!

Publicerad

Besparingar: De mest ansvarskännande hotellen är inte automatiskt de dyraste. Samma tjänster fås ofta till ungefär samma pris, så det lönar sig alltså att göra ansvarsfulla val.

Observera: Det kan vara svårt att hitta information om hur serviceproducenterna bär sitt ansvar. Men till all lycka har ansvarskännandet blivit en konkurrensfördel så allt fler företag berättar om hur de bär sitt ansvar allt mer öppet.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att använda ansvarsfulla hotell- och restaurangtjänster även under lunchen kan du minska ditt koldioxidavtryck med cirka en procent om året. Det blir mindre utsläpp eftersom tjänsterna har en mindre energiförbrukning och ett smartare utbud.

Tips: Svanmärket är ett bevis på ansvarskännande verksamhet. Det bästa sättet att ta reda på hur läget ser ut för ett enskilt företag är att fråga direkt eller kolla på deras webbplats.

Vad handlar det om?