Arvioitu lukuaika 1 min

Äänestä lompakollasi vastuullisuuden puolesta

Kuluttajan kannattaa rahoillaan tukea vastuullisia palveluntuottajia. Jos toimii itse harkitusti ja vastuullisesti, on ihan oikein odottaa sitä myös niiltä joiden palveluja ostaa. Niin ravintoloissa, hotelleissa kuin tuotteiden valmistajissa on isoja eroja - vastuullisemmista vaihtoehdoista kannattaa ottaa selvää!

Kuva: NegativeSpace

Julkaistu

Säästöt: Vastuullisemmat hotellit eivät suinkaan ole automaattisesti kalliimpia. Samat palvelut saa yleensä suunnilleen samaan hintaan, joten sitä suuremmalla syyllä valintojen tekeminen kannattaa.

Huomioi nämä: Tietoa palveluntuottajien vastuullisuudesta voi olla vaikeaa löytää. Onneksi vastuullisuudesta on tullut selkeä kilpailuetu, joten yritykset kertovat omista vastuullisuustavoitteistaan yhä avoimemmin.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Käyttämällä vastuullisia hotelli- ja ravintolapalveluita myös lounaalla voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin prosentin vuodessa. Päästöjä säästyy palveluiden pienemmästä energiankulutuksesta ja fiksummasta tarjonnasta.

Vinkit: Joutsenmerkki kertoo vastuullisista toimintatavoista. Usein paras tapa selvittää yksittäisen yrityksen tilanne on kuitenkin kysyä suoraan tai katsoa nettisivuilta.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään kulutukseen

Mistä on kyse?