Beräknad läsningstid 1 min

Stiligt sparade pengar i butiken

Att använda en egen shoppingkasse i tyg är ett lätt sätt att minska på plastavfallet. Det finns tygkassar i olika storlekar och alla stilar. Att använda en tygkasse är ett smart sätt att vara modeenlig!

Bild: Unsplash/Brooke Cagle

Publicerad

Besparingar: Du sparar cirka 100 euro i året om du tidigare köpte två plastpåsar fyra gånger i veckan. För hundra euro köper du en väldigt fin tygpåse som du kan använda länge!

Observera: Det är lätt att glömma kassen där hemma och ibland går vi till butiken utan att planera. Därför lönar det sig alltid att ha med sig en tygkasse för säkerhets skull i handväskan, fickan, bilen, laptopväskan eller på jobbet.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att använda en egen tygkasse fem gånger i veckan minskar du något på ditt koldioxidavtryck.

Tips: Plastskräp är ett verkligt miljöproblem. På Naturförbundets webbplats kan du läsa om till exempel plastskräp i oceanerna.  Även EU har förbundit sig vid att minska på antalet plastkassar.

Projekt

100 smarta vardagsgärningar

Eftersom dina val – hur du bor, vad du äter och hur du motionerar – har en direkt inverkan på miljön. Du och hela världen kan ha nytta av smarta gärningar och levnadssätt. Det finns hundra att välja bland.

Publicerad

Flera tips för mer hållbar mat

Vad handlar det om?