Arvioitu lukuaika 1 min

Tyylikkäästi säästöä kauppareissuilla

Oman kankaisen kauppakassin käyttäminen on helppo tapa vähentää muovijätettä. Kestokasseja löytyy monia kokoja ja jokaiseen tyyliin, joten sellaisen käyttäminen on fiksu tapa olla muodikas!

Kuva: Unsplash/Brooke Cagle

Julkaistu

Säästöt: Säästöä syntyy noin 100 euroa vuodessa, jos aikaisemmin ostit kaksi muovikassia neljä kertaa viikossa. Sadalla eurolla ostat jo aika upean kestokassin pitkäaikaiseen käyttöön!

Huomioi nämä: Oma kassi unohtuu helposti kotiin ja kaupassakin tulee usein käytyä suunnittelematta. Kannattaakin pitää kestokassia mukana varmuuden vuoksi käsilaukussa, taskussa, autossa, läppärisalkussa tai työpaikalla.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Omaa kauppakassia käyttämällä viisi kertaa viikossa voit pienentää hiilijalanjälkeäsi hieman.

Vinkit: Muoviroska on todellinen ympäristöongelma. Luontoliiton sivuilta voit lukea esimerkiksi muoviroskasta maailman merissä. Myös EU on sitoutunut vähentämään muovikassien käyttöä.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun

Mistä on kyse?