Beräknad läsningstid 1 min

Törsten överraskar aldrig mer

Köper du nåt att dricka flera gånger om dagen? Genom att ha med dig en egen drickflaska behöver du inte köpa drycker i onödan och sparar på miljön.

Bild: Unsplash/Jonas Verstuyft

Publicerad

Besparingar: Du sparar pengar genom att fylla din flaska med kranvatten i stället för att köpa en ny dryck. Att byta läskedryckerna mot en återfyllbar vattenflaska varje arbetsdag ger besparingar på cirka 1 000 euro om året.

Observera: Du kan tycka att det känns ohygieniskt att fylla samma flaska flera gånger. Det finns flera glas- och metallflaskor på marknaden i dag som tål maskindisk.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att fylla samma dryckesflaska tio gånger minskar ditt koldioxidavtryck något. Besparingen uppstår i att det inte behövs en ny pet-flaska för varje vattenflaska.

Tips: Den bästa dryckesflaskan är en flaska i stål. Stål är ett hållbart material som är lätt att rengöra och som inte lossar kemikalier i din dryck såsom plast och aluminium gör. Dessutom är stål världens mest återvunna metall efter ädelmetallerna.

Projekt

100 smarta vardagsgärningar

Eftersom dina val – hur du bor, vad du äter och hur du motionerar – har en direkt inverkan på miljön. Du och hela världen kan ha nytta av smarta gärningar och levnadssätt. Det finns hundra att välja bland.

Publicerad

Flera tips för mer hållbar mat

Vad handlar det om?