Arvioitu lukuaika 1 min

Enää ei jano yllätä

Ostatko juotavaa pitkin päivää? Jos pidät mukana omaa juomapulloa, karsiutuvat turhat juomaostokset ja säästät samalla luontoa.

Kuva: Unsplash/Jonas Verstuyft

Julkaistu

Säästöt: Säästät rahaa, kun täytät pullosi hanavedellä uuden juoman ostamisen sijasta. Esimerkiksi limupullojen vaihtaminen työpäivinä uudelleentäytettävään vesipulloon tuo vuodessa noin 1000€ säästöt.

Huomioi nämä: Saman pullon käyttäminen useamman kerran voi tuntua sinusta epähygieeniseltä. Markkinoilla on nykyään kuitenkin useita konepesun kestäviä lasi- ja metallipulloja.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kun täytät samaa juomapulloa kymmenen kertaa, pienenee hiilijalanjälkesi hieman. Säästöt syntyvät, kun jokaisen juodun vesipullollisen jälkeen ei tarvita uutta pet-pulloa.

Vinkit: Juomapulloksi sopii parhaiten teräksestä valmistettu pullo. Teräs on kestävä, helppo puhdistaa eikä siitä irtoa muovin ja alumiinin tavoin kemikaaleja juomaasi. Lisäksi teräs on maailman kierrätetyin metalli jalometallien jälkeen.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun

Mistä on kyse?