archived
Beräknad läsningstid 1 min
Detta inlägg har arkiverats och kan innehålla inaktuellt information

Vill du höra hemligheten bakom en djup sömn?

I många finländska hem, kanske även i ditt, är temperaturen högre än rekommenderat. Genom att sänka temperaturen sparar du pengar, känner dig piggare, sover du bättre och njuter av en renare inomhusluft.

Publicerad

Besparingar: En god tumregel säger att en grad i rumstemperaturen motsvarar fem procent i uppvärmningskostnaderna. Hos de som bor i egnahemshus syns inbesparingen direkt på nästa energifaktura. I höghusen minskar pressen på att höja Vederlag och hyror.      

Observera: Finländarna är vana vid att klä sig tunt i sina varma hem. Det behöver inte bli obekvämt fast du sänker temperaturen, eftersom strumpor och en långärmad tröja håller dig varma trots att temperaturen är lägre.

Mindre koldioxidavtryck: Genom att sänka hemmets temperatur med två grader minskar du ditt koldioxidavtryck med 1,2 procent i året. Om en miljon finländare gör så här blir besparingen det totala koldioxidavtrycket från 12 000 personer.   

Tips: Vem som helst kan sänka temperaturen i sitt hem när som helst. Men om du önskar mer information om ämnet ska du kontakta ditt elbolag eller läsa på Motivas sidor om hur du kan hantera rumstemperaturerna..

 

 

Vad handlar det om?