archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Haluatko kuulla syvän unen salaisuuden?

Monissa suomalaisissa kodeissa, ehkä myös omassasi, kodin lämpötila on säädetty suosituksia korkeammalle. Alentamalla lämpötilaa säästät rahaa, olet virkeämpi, nukut paremmin ja nautit puhtaammasta sisäilmasta.

Julkaistu

Säästöt: Hyvän nyrkkisäännön mukaan yksi aste huoneenlämpötilassa vastaa viittä prosenttia lämmityskuluissa. Omakotiasujilla säästö näkyy heti seuraavassa energialaskussa. Kerrostaloissa vähentää painetta nostaa vastiketta ja vuokria.

Huomioi nämä: Suomalaiset ovat tottuneet pukeutumaan lämpimissä kodeissaan kotona niukasti. Lämpötilan laskemisen ei tarvitse silti tehdä oloa epämukavaksi, sillä pelkästään sukkien ja pitkähihaisen päällä pitäminen pitävät kylmän poissa alhaisemmasta lämpötilasta huolimatta.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Laskemalla kodin lämpötilaa kahdella asteella pienennät hiilijalanjälkeäsi reilun prosentin vuodessa. Miljoonan suomalaisen tehdessä näin säästyy 12 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki.

Vinkit: Kuka tahansa voi laskea kotinsa lämpötilaa milloin vain. Jos kuitenkin haluat aiheesta lisätietoa, ota yhteyttä omaan sähköyhtiöösi tai lue Motivan palvelusta, miten voit hallita huonelämpötiloja.

Mistä on kyse?