Sitra Lab on paikka näkijöille ja tekijöille, jotka haluavat ratkaista viheliäisiä ongelmia ja rakentaa yhteiskunnallista muutosta.

MISTÄ ON KYSE?

Sitra Lab on kohtaamispaikka, jossa autamme muutoksentekijöitä rakentamaan kestävää hyvinvointia. Viheliäisten ongelmien ratkaisemiseksi tarvitsemme kohtaamisia, yhteistyötä ja uusia lähestymistapoja.

Yhteiskunnallisen muutoksen tekijöitä on ympäri Suomea eri organisaatioissa, eri toimialoilla ja erilaisilla nimikkeillä. Sitra Lab tarjoaa kohtaamispaikan eri taustoista tuleville näkijöille ja tekijöille, jotka haluavat ratkaista viheliäisiä ongelmia ja rakentaa yhteiskunnallista muutosta.

Mitä teemme?

Sitra Lab etsii ja kehittää yhteiskunnallisen muutoksen tuoreimpia lähestymistapoja ja menetelmiä sekä kokoaa muutoksentekijöitä yhteen oppimaan toisiltaan.

Kokonaisuudessaan Sitra Lab koostuu kolmesta osasta: intensiivisestä tulevaisuuslaboratoriosta, ajatuksia virittävästä yhteisöstä ja yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä vauhdittavien menetelmien konseptoinnista.

Sitra Labin tulevaisuuslaboratorio on koulutusohjelma, jossa alan ammattilaiset pysähtyvät tarkastelemaan tiettyä aihetta ja etsimään tulevaisuuden kehityssuuntia yhdessä. Tavoitteena on, että tulevaisuuslaboratorioon valittujen muutoksentekijöiden kyky, halu ja mahdollisuudet toimia monimutkaisessa maailmassa kasvavat.

Tulevaisuuslaboratorion lisäksi Sitra Lab on muutoksentekijöiden yhteisö. Sen päätavoite on sama: lisätä ihmisten kykyä, halua ja mahdollisuuksia kestävän yhteiskunnallisen muutoksen tekemiseen. Aiheet, joita yhteisössä käsittelemme, liittyvät aina yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen lähestymistapoihin ja viheliäisten ongelmien taklaamiseen. Aiheita yhdistää vahvasti sana ”miten”. Yhteisöön pääset mukaan liittymällä Facebook-ryhmään tai osallistumalla HERÄÄMÖ-aamiaistilaisuuksien sarjaan.

Kolmas toimintamuoto muutoksen tukemiseksi on yhteiskunnalliseen muutokseen tarvittavien lähestymistapojen, kyvykkyyksien ja menetelmien konseptointi. Tätä tehdään, jotta menetelmiin perustuvia valmiuksia kehittyy paitsi tulevaisuuslaboratorion osallistujien keskuudessa, myös laajemmin Suomessa.

Sitra Lab on osa Sitran yhteiskunnallista koulutusta.

AJANKOHTAISTA

Pysy mukana.

Kiinnostavatko viheliäiset ongelmat? Tilaa Sitra Lab -uutiskirje!

TULEVAISUUSLABORATORIO

LIITY YHTEISÖÖN!

Tule mukaan Sitra Labin muutoksentekijöiden yhteisöön! Facebook-ryhmä tarjoaa mahdollisuuden oppia, verkostoitua ja syventää yhteistä ymmärrystä yhteiskunnallisen muutoksen tekemisestä ja viheliäisten ongelmien ratkaisemisesta.

LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄN

HERÄÄMÖ

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien esimerkkien kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat kahden tunnin (8.30-10.30) aamunavauksia ja koostuvat informatiivisesta esityksestä sekä verkostoitumishetkistä puuroaamiaisen äärellä. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus jäädä juttelemaan vapaamuotoisesti puhujien kanssa. Etäosallistujat pääsevät seuraamaan esitystä videoyhteyden välityksellä. HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Kevään 2020 aikataulu

11.6.2020 VIRTUAALINEN HERÄÄMÖ
Lisätietoja ja ilmoittautuminen toukokuun alussa.

TILAISUUS SIIRTYY SYKSYLLE:  HERÄÄMÖ
Puhuja: Leyla Acaroglu, the Unschool & Disrupt Design

Yksinkertaiset ratkaisut ovat harvoin vastaus kompleksisiin ongelmiin. Leyla Acaroglu asettaa kestävyysajattelun tekemisen keskiöön ja aktivoi joukkoja positiiviseen yhteiskunnalliseen ja ekologiseen muutokseen. Leyla on kehittänyt the Desruptive Design -menetelmän, jonka avulla päästään sanoista tekoihin.

Menneet HERÄÄMÖ-tapahtumat

Keräämme opit, fiilikset, puheenvuorojen materiaalit ja videotallenteen aina tilaisuuden jälkeen julkaistavaan Lab lokiin.

 Satelliitti-HERÄÄMÖt

Sitra Labin HERÄÄMÖJEN yksi keskeinen tavoite yhteiskunnalliseen muutoksen tekoon liittyvän sisällön lisäksi on verkostoitumispaikan luominen muiden samoista teemoista kiinnostuneiden tapaamiselle. Ja koska uudet opit ovat parhaimmillaan jaettuna ja keskusteltuna, kutsumme ympäri Suomen asuvia yhteisön jäseniä järjestämään paikallisia Satelliitti-HERÄÄMÖJÄ samaan aikaan Starter Helsingissä järjestettävien HERÄÄMÖJEN kanssa! 

Satelliitti-HERÄÄMÖN voi järjestää kuka tahansa positiivisesta muutoksenteosta kiinnostunut! Voit olla HERÄÄMÖ-ensikertalainen tai jo marinoitunut HERÄÄMÖ-kävijä. Tarjoamme kevyttä tukea Satelliitti-HERÄÄMÖJEN järjestäjille ennakkoviestinnän muodossa.

Mikäli kiinnostuit, ole yhteydessä Salla Nurmiseen, jolta saat paluupostina kootun ennakkomateriaalin sekä kutsutekstiluonnoksen, jolla kutsua koolle kollegoita tai muita kiinnostuneita. Tilaisuuksien on tarkoitus olla todella kevyesti toteutettavia. Järjestäjän tulee lähinnä varmistaa verkkolähetyksen katseluun sopiva näyttö, toimiva WIFI-yhteys ja kutsua muutoksentekijöitä koolle!

 

OTA YHTEYTTÄ

Rohkeasti vaan!

Mistä on kyse?