personer

Alexander Kohl

Expert, Natur och vardag & PSLifestyle

Vad?

Alexander Kohl arbetar som projektkoordinator inom nyckelområdet Klimatlösningar. I sitt arbete fokuserar han tillsammans med det övriga teamet på att utreda metoder som är effektivare med tanke på miljön, ekonomin och social rättvisa och som ska bidra till att ta Finlands klimatutsläpp i den riktning som 1,5-gradersmålet förutsätter. Till helheten hör bland annat analys och delande av lärdomar som plockats ur långsiktiga strategier för utsläppsminskning, undersökning av olika industriområdens potential att minska utsläpp samt att sätta sig in i konsumentgränssnittet – i synnerhet medborgarnas klimatattityder.

Vem?

Alexander har studerat till magister i miljöledning vid Jyväskylä universitet och det är bara pro gradu-avhandlingen som fattas innan han tar sin examen. De internationella magisterstudierna har utvecklat hans förmåga att identifiera och utnyttja de möjligheter som hållbarhetslösningar medför affärsverksamheten. Han har även fått internationell erfarenhet i och med ett studentutbyte i Kroatien. Tidigare arbetserfarenhet har Alexander särskilt inom försäljning och hantering av kundrelationer.

Va?

Utanför jobbet tycker Alexander bland annat om matlagning, livemusik, filmer och att umgås med vänner. Förutom joggning och simning rör han sig även ute i naturen vilket ger energi i vardagen.
Alexander tror att under år 2030 är många lösningar för hållbara transporter redan vanliga och att många finländare då färdas med självkörande elbilar.