personer

Anu Mänty

Ledande Expert, Hållbarhetslösningar

Vem?

Anu snabbar på övergången till ett koldioxidneutralt samhälle i Sitras tema Hållbarhetslösningar, speciellt i internationella utvecklingsteam.

Vad?

Anu har över 20 års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation på globala företag, som exempelvis Nokia och Unilever, och över 10 års erfarenhet av att utveckla en hållbar verksamhet. Anu har planerat programinnehållet till och har erfarenhet av evenemanget World Circular Economy Forum (WCEF) sedan 2017.

Anu började arbeta i projekt för en hållbar vardag på Sitra år 2016. Hon ledde undersökningar som handlade om hållbara konsumtionsvanor och en 1,5-graders livsstil i Finland och världen samt utvecklade det mycket populära livsstilstestet som mäter koldioxidavtrycket år 2018. Testet har gjorts över 925 000 gånger och det har integrerats i statsrådets tjänst Sitoumus2050 och i åtskilliga kommersiella tjänster.

Va?

Anu följer entusiastiskt mottot om livslångt lärande. Hon har uppdaterat sina universitetsstudier med ledarskap för en hållbar verksamhet på universitetet i Cambridge och i artificiell intelligens på Massachusetts Institute of Technology MIT. Anu hyllar hållbara levnadsvanor, cyklar till och från jobbet och ägnar sig åt kultur och friluftsliv på fritiden.