Veera Heinonen

Direktör, Demokrati och delaktighet, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Vem?

Veera Heinonen är Sitras kommunikationsdirektör som anser att det krävs lyckad kommunikation för att förnya samhället. Tillsammans med sitt team ansvarar Veera för Sitras kommunikations- och beslutsfattarrelationer, vilket omfattar en mängd olika uppgifter allt från att utarbeta verksamhetsberättelsen till att informera om internationella evenemang.

Enligt Veera betyder kommunikationen vid Sitra att gå på djupet med sakinnehållet för att öppet kunna kommunicera om motiven och motivationerna bakom vårt arbete i samhället.

Vad?

Beträffande innehållsfrågor brinner Veera särskilt för framtiden och säkerheten. Innan hon kom till Sitra arbetade hon i kommunikationens kärna inom utrikes- och säkerhetspolitiken som presidentens kommunikationschef och kommunikationsdirektör vid utrikesministeriet samt som presstjänsteman vid Finlands ambassad i London. Tjänstemannakarriären föregicks av år som redaktör vid nyhetsbyrån Reuters, Rundradion och Taloussanomat.

Va?

Har på senaste tiden spräckt den egna bubblan genom att läsa böcker som andra har valt. Tack vare detta har hon upplevt sig bli både mer upplyst och mer bildad!

Läs Veera Heinonens CV (på engelska).

Från denna författare

Läst den än?