WCEF Online 29-30 Sept 2020

Omstart av ekonomin med hjälp av lösningar för cirkulär ekonomi.

Se inspelningar av cirkulära lösningar!

Program

World Circular Economy Forum flyttar till nätet!

År 2020 har varit en tid av förändringar och anpassning. Coronapandemin har svept över världen och tillfogat våra ekonomier stora skador. Nu är det viktigare än någonsin att snabbt gå över till en cirkulär ekonomi, eftersom världen behöver nya metoder för att kunna ta sig upp på fötter igen. Vi har en unik möjlighet att ge fart åt en hållbar återhämtning av ekonomin med hjälp av lösningar för hållbar ekonomi.

WCEF:s huvudevenemang i Toronto har senarelagts med ett år, men de exceptionella omständigheterna har inspirerat oss att ordna det första helt virtuella evenemanget någonsin för World Circular Economy Forum. WCEFonline fokuserar på varför och på vilket sätt den cirkulära ekonomin kan hjälpa när det gäller att starta om ekonomin och öka dess resiliens.

Kom med i gruppen av förändringsskapare inom cirkulär ekonomi! Du får se praktiska exempel på lösningar inom cirkulär ekonomi som ger fart åt bygget av en starkare, bättre och miljövänligare ekonomi.

WCEF är en modern arena för cirkulär ekonomi som för samman experter inom cirkulär ekonomi och högaktuella talare från hela världen. Forumet ger möjlighet att nätverka och delta i samtalen oberoende av var deltagarna befinner sig. Varje session finns att se på nätet i två veckors tid efter evenemanget.

WCEFonline presenterar globala ledare, beslutsfattare och tänkare – till exempel direktören för FN:s miljöprogram Inger Andersen, ministern för miljö och hållbar utveckling i Colombia Ricardo Lozano, grundaren av Ellen MacArthur Foundation Dame Ellen MacArthur, Chiles miljöminister Carolina Schmidt, Europeiska kommissionens vice ordförande Frans Timmermans, Nederländernas miljöminister Stientje van Veldhoven, Kanadas minister för miljö och klimatförändring Jonathan Wilkinson och Sitras överombudsman Jyrki Katainen – och många andra.

Aktuellt

publikationer

WCEFonline Summary

nyheter

Finland, Kanada och Nederländerna går samman för att främja cirkulär ekonomi som nyckeln till hållbar återhämtning

ihmisellä maski päällä pelaa palloa wcef logolla
nyheter

WCEF2020-konferensen i Toronto uppskjuten till 2021

Provrör med mindre och mindre koldioxid upptill år 2045
nyheter

Handbok för företag inom kemiindustrin för övergång till cirkulära ekonomin

Kuvituskuva, jossa ihmiset huoltavat maapalloa
nyheter

Rivningsvirke, utlåningstjänster och långlivade möbler: De segrande kommunerna i idétävlingen Sommarjobb från cirkulär ekonomi har valts

Ta kontakt

personer
Mika Sulkinoja
Ledande Expert, Global samverkan, Hållbarhetslösningar
personer
Kirsi Pönni
Expert, Global samverkan, Hållbarhetslösningar
personer
Tuula Sjöstedt
Expert, Kommunikation och samarbetsrelationer
personer
Maria Hughes
personer
Reetta Kohonen
Expert, Global samverkan, Hållbarhetslösningar
personer
Samuli Laita
Ledande Expert, Kommunikation och samarbetsrelationer
personer
Mari Pantsar

Vad handlar det om?