archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

K-I-I-T-O-S !

Vuosi kääntyy kohti seuraavaa, mutta sitä ennen on aika levätä ja viettää rauhassa aikaa läheisten ja rakkaiden kanssa. Vetää vaikka villasukat jalkaan ja vain hengähtää.

Kirjoittaja

Mikko Kosonen

Julkaistu

Kiitämme lämpimästi kaikkia, jotka ovat jälleen kuluneena vuonna tuoneet osaamisensa tulevaisuustyöhömme Suomen hyväksi. Kiitos kuuluu myös kaikille, jotka ovat kommentoineet työmme tuloksia tai vaikkapa jakaneet tulevaisuustietoa ja siten auttaneet yhteisen hyvinvointimme edistämisessä.

Suomi 100 -juhlavuonna myös Sitralla on ollut aihetta juhlaan, onhan Sitran työ tulevaisuuden kehitysvaihtoehtojen kartoittajana, kokeilijana ja kehittäjänä ehtinyt jo 50 vuoden mittaan. Vuosi 2017 jää monien mieleen yhdessä-teemasta. Tulevaisuustalossakin tuloksellinen yhteistyö on kaikkein arvokkain asia: yhteistyö tuottaa jatkuvasti pienempiä ja suurempia ratkaisuja.

Vuoden aikana esimerkiksi Ratkaisu100 -haastekilpailu etsi ja löysi ratkaisuja siihen, miten kaikkien osaaminen saadaan jatkossa paremmin käyttöön. Osaamiseen ja siilojen madaltaminen olivat työpöydällä monella tapaa muutoinkin, niin julkisen sektorin, järjestöjen kuin yritysten ja oppilaitosten kanssa.

Työ kiertotalouden etujoukoissa eteni myös niin kotimaassa kuin kansainvälisilläkin areenoilla: olemme jo toistamiseen ehdolla maailman merkittävimmäksi kiertotalouden edistäjäksi. Kotimaan sotesektorilla keskityimme tietojohtamiseen luomalla toiminnan läpinäkyvyyden takaavat tietopaketit. Yhdistimme myös sotekentän toimijoita kehittämään alaa yhdessä. Kokeilemisen ja kehittämisen lisäksi luotasimme myös tulevaan ja pohdimme pitkin vuotta millainen olisi pohjoismaisen mallin päivitys, hyvinvoinnin seuraava erä.

Juhlavuosisatsauksemme Tiedekeskus Heurekan kanssa tuotti suuren tulevaisuusnäyttelyn, joka herättelee ajattelemaan meidän jokaisen omaa roolia tulevaisuuden rakentajana. Näyttely ei ole suunnattu vain lapsille, suosittelemme lämpimästi, ellet vielä ole ehtinyt käymään.

Huomisen haasteet ratkotaan yhdessä ja hyvällä yhteistyöllä. Odotamme jo innolla ensi vuotta ja sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia!

Toivotamme kaikille hyvää joulunaikaa

Mikko Kosonen ja Sitran väki

Mistä on kyse?