archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tiesitkö tämän?

Aikaisen vaiheen pääomasijoitusmarkkinan luomisessa Sitran panos oli keskeinen. Nykyisin Sitran tehtävänä on edistää rakennemuutosta ja sosiaalisia innovaatioita sekä synnyttää uusia toimialoja.

Julkaistu

Toimintansa alkuvuosina Sitra rahoitti lukuisia teknologiaan ja teknis-luonnontieteellisiin innovaatioihin perustuvia hankkeita.

Geeniteknologian Sitra otti rahoitusohjelmaansa 1980-luvun alussa. Sitra rahoitti neuromagneettisen kuvauslaitteen kehittämistä Teknillisen korkeakoulun kylmälaboratoriossa sekä Yhdistelmä-DNA -projektia 1980-luvulla. Sitra tuki myös energiatutkimusta ja kokeiluja kuten Suomen ensimmäisen aurinkosimulaattorin Tekoauringon kehityshanketta Turun yliopiston fyskikaalisten tieteiden laitokselle.

Sitran rooli julkisten ohjelmien ja parhaiden käytäntöjen koelaboratoriona on ollut 2000-luvulla kasvuyrittäjyyden osalta merkittävä. Aikaisen vaiheen pääomasijoitusmarkkinan luomisessa Sitran panos oli keskeinen. Nykyisin Sitran tehtävänä on edistää rakennemuutosta ja sosiaalisia innovaatioita sekä synnyttää uusia toimialoja.