archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Enemmän aikaa rakkaille harrastuksille

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, saati lähikuntosalia kauemmas treenaamaan? Omasta lähiympäristöstä voi löytyä yllättävän paljon harrastusmahdollisuuksia. Kotikulmilla harrastaessa säästää reissaamiseen vaaditun ajan, vaivan ja kustannukset. Samalla saattaa tutustua lähialueen asukkaisiin.

Julkaistu

Säästöt: Harrastusmatkojen lyhentyessä rahaa säästyy varmasti. Kokonaiskustannukset tietenkin riippuvat ihan siitä, mitä harrastat. Ilmaisiakin harrastusmahdollisuuksia on monessa kunnassa tarjolla yllin kyllin.

Huomioi nämä:  Erikoisemmat harrastukset voivat olla keskittyneitä isompien kaupunkien keskustoihin. Barré-tunteja tai viinimaistelukerhoa ei ehkä löydy joka kylästä. Oman alueen mahdollisuudet kannattaa kuitenkin testata. Saatat löytää ihan uusia kiinnostuksen kohteita.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Harrastusmatkaa lyhentämällä voit pienentää hiilijalanjälkeäsi kaksi prosenttia vuodessa. Jos miljoonaa suomalaista vaihtaa lähiharrastuksiin säästöä syntyy 17 000 kokonaishiilijalanjäljen verran vuodessa. Säästöt syntyvät vähentyneistä päästöistä, kun liikkumismuoto vaihtuu kävelyyn tai pyöräilyyn.

Vinkit: Yksinkertaisimmillaan paikallisia harrastusmahdollisuuksia voi bongata esimerkiksi lähikaupan ilmoitustaululta tai oman kunnan nettisivuilta (esimerkiksi Helsinki, Vantaa ja Espoo).

Mistä on kyse?