Asuminen
Arvioitu lukuaika 1 min

Hukkalämpö käy lompakollasi

Kuulutko niihin, jotka pitävät kylpyhuoneen lattialämmityksen päällä yötä päivää? Mukavuudesta ei tarvitse tinkiä, kun kytket lattialämmityksen päälle vain tarvittaessa ja lasket lämpötilaa muutamalla asteella.

Julkaistu

Säästöt: Lattialämmitys saattaa aiheuttaa yllättävän suuria kustannuksia. Lämmityksen kohtuukäytöllä säästyt yllätyksiltä sähkö- tai lämmityslaskussasi. Säästöt riippuvat siitä, kuinka suuri kylpyhuoneesi on, ja kuinka monella asteella lämpötilaa lasket.

Huomioi nämä: Jos lattialämmitys on kylpyhuoneen ainoa lämmitysjärjestelmä, olisi se kuitenkin hyvä pitää koko ajan päällä – asettamalla lämpötila asteen pari muuta asuntoa lämpimämmälle. Säästä energiaa pitämällä huoneen oven suljettuna, jolloin lämpö ei pääse karkaamaan.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Jos lasket kylpyhuoneesi lämpötilaa kahdella asteella, pienenee hiilijalanjälkesi vajaat puoli prosenttia vuodessa, ja kylpyhuoneen lämmitysenergian tarve kymmenen prosenttia. Jos miljoona suomalaista tekee näin, säästyy 3 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki.

Vinkit: Vinkkejä lattialämmityksen tehokkaaseen käyttöön löytyy muun muassa Motivasta.

Mistä on kyse?