archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Hukkalämpö käy lompakollasi

Kuulutko niihin, jotka pitävät kylpyhuoneen lattialämmityksen päällä yötä päivää? Mukavuudesta ei tarvitse tinkiä, kun kytket lattialämmityksen päälle vain tarvittaessa ja lasket lämpötilaa muutamalla asteella.

Julkaistu

Säästöt: Lattialämmitys saattaa aiheuttaa yllättävän suuria kustannuksia. Lämmityksen kohtuukäytöllä säästyt yllätyksiltä sähkö- tai lämmityslaskussasi. Säästöt riippuvat siitä, kuinka suuri kylpyhuoneesi on, ja kuinka monella asteella lämpötilaa lasket.

Huomioi nämä: Jos lattialämmitys on kylpyhuoneen ainoa lämmitysjärjestelmä, olisi se kuitenkin hyvä pitää koko ajan päällä – asettamalla lämpötila asteen pari muuta asuntoa lämpimämmälle. Säästä energiaa pitämällä huoneen oven suljettuna, jolloin lämpö ei pääse karkaamaan.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Jos lasket kylpyhuoneesi lämpötilaa kahdella asteella, pienenee hiilijalanjälkesi vajaat puoli prosenttia vuodessa, ja kylpyhuoneen lämmitysenergian tarve kymmenen prosenttia. Jos miljoona suomalaista tekee näin, säästyy 3 000 henkilön kokonaishiilijalanjälki.

Vinkit: Vinkkejä lattialämmityksen tehokkaaseen käyttöön löytyy muun muassa Motivasta.

Mistä on kyse?