archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Koti ja mieli kuntoon

Kodin järjestämisestä seuraa mielenrauha, sanoo japanilainen Marie Kondo. Kondon oppien (konmari) mukaan kodista karsitaan ensin kaikki mikä ei tuota iloa, ja sen jälkeen uusia asioita hankitaan maltillisesti. Tavaroiden karsiminen auttaa tekemään pienistäkin tiloista toimivia ja viihtyisiä!

Julkaistu

Säästöt: Vanha tavarasi voi olla jollekin aarre, ja tavaroidesi myymisestä voi kertyä isokin tili. Säästät myös suuria summia, kun ostat vähemmän tavaroita ja vaatteita.

Huomioi nämä: Jos esineilläsi on tunnearvoa, saattaa luopuminen niistä tuntua vaikealta, vaikka et enää käyttäisikään niitä. Luopumista voi helpottaa esimerkiksi tavaroiden lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen niille, jotka niitä todella tarvitsevat.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kun ostat vain tarpeelliset asiat, pienenee hiilijalanjälkesi 9 prosenttia vuodessa. Tämä vastaa 4 900 autolla ajetun kilometrin aiheuttamia päästöjä. Energiaa säästyy, kun tavaroita tuotetaan vähemmän.

Vinkit: Konmari-trendi on synnyttänyt myös useita Facebook-ryhmiä sekä uuden ammattiryhmän nimeltä ammattijärjestäjät. Voit myös ottaa osaa säännöllisin väliajoin järjestettävään siivouspäivään missä vain!

Mistä on kyse?