archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Lahjoittamalla hyvä mieli

Lukuisat hyväntekeväisyysjärjestöt tekevät yhteiskunnassamme työtä, joka on monesti näkymätöntä mutta joka hyödyttää tavalla tai toisella meistä jokaista. Lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen vaikkapa vain viiden euron summalla on pieni hinta isosta työstä, jota nämä järjestöt tekevät.

Julkaistu

Säästöt: Hyväntekeväisyyteen lahjoittaminen maksaa muutamista euroista muutamiin kymppeihin. Säästöt näkyy järjestöjen työssä monenlaisena apuna ja tukena ihmisille, yrityksille ja instituutioille.

Huomioi nämä: Sopivan lahjoituskohteen löytäminen voi olla vaikeaa, jos vaihtoehtoja on monia – varsinkin jos oma budjetti on tiukalla.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Hyväntekeväisyyteen lahjoittamiselle ei voi laskea yhtä hiilijalanjälkeä, koska vaikutus riippuu lahjoituskohteesta. Lahjoituksen hyöty on suurin, kun se aiheuttaa fossiilisten tai polttoaineiden tai luonnonvarojen käytön vähentämistä.

Vinkit: YLE:n auttamiskoneesta saat vinkkejä siihen, millainen hyväntekeväisyys sopii juuri sinulle rahallisesti ja teemallisesti.

Mistä on kyse?