Arvioitu lukuaika 1 min

Puhdasta tuhlaamatta pesuainetta

Pesuaineen huolellisesti mittaamalla säästät rahaa, pesukonetta ja ympäristöä. Lisäksi kannattaa valita ympäristöystävällinen pesuaine. Itämerikin kiittää!

Kuva: Pexels/Gratistography

Julkaistu

Säästöt: Ekopesuaineet saattavat olla vähän tavallisia pesuaineita kalliimpia, hintaero ei kuitenkaan ole suuri. Oikealla pesuaineen annostelulla saat säästöt takaisin.

Huomioi nämä: Tottumus on toinen luonto ja moni valitsee aina saman pesuaineen. Ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja on paljon tarjolla, joten sellaiseen vaihtaminen ei paljoa vaadi.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Ympäristöystävällistä pesuainetta kolme kertaa viikossa käyttämällä voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin puoli prosenttia vuodessa. Tämä vastaa esimerkiksi 300 autoilukilometriä.

Vinkit: Kaupan hyllyllä kannattaa kiinnittää huomiota ympäristömerkkeihin. Martat tarjoavat hyviä ohjeita fiksuun pyykinpesuun.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään kulutukseen

Mistä on kyse?