Arvioitu lukuaika 1 min

Shoppaile ilman ostokrapulaa

Lähes kaiken tarpeellisen saa nykyään ostettua verkosta tai kirpputoreilta käytettynä, oli kyse sitten vaatteista, elektroniikasta, harrastusvälineistä tai koristeista. Pieni vaiva maksaa itsensä takaisin merkittävinä säästöinä, eivätkä tavarat päädy turhaan kaatopaikalle.

Kuva: 123RF/Olaf Speier

Julkaistu

Säästöt: Ostamalla käytettynä uuden sijaan voit säästää jopa tuhansia euroja vuodessa.

Huomioi nämä: Tavaroiden löytäminen kierrätettyinä saattaa olla vaivalloista ja aikaa vievää, varsinkin jos oman alueesi tarjonta on vähäistä.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kun ostat kaiken tarvitsemasi käytettynä, hiilijalanjälkesi pienenee 11 prosentilla vuodessa. Päästöjä ja materiaalia säästyy, koska uusia tavaroita tuotetaan vähemmän ja kuljetustarpeet vähenevät.

Vinkit: Löydät lähialueesi kirpputorit Kirpputorihausta. Tori.fi taas on yksi Suomen suosituimmista verkkosivuista, josta löydät helposti tavarat, joita et välttämättä saa alueesi kirpputoreilta. Muista myös tarkistaa Huuto.net ja Facebook-kirppikset.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään kulutukseen

Mistä on kyse?