ihmiset

Aarni Pursiainen

Salkunhoitaja, reaaliomaisuus

Kuka?

Aarni Pursiainen on Sitran reaaliomaisuudesta vastaava salkunhoitaja. Aarni hoitaa kiinteistö-, infrastruktuuri-, ja metsäsijoituksia, jotka muodostavat noin 20 prosenttia Sitran sijoitusvarallisuudesta. Työtä hän tekee tiiviissä yhteistyössä muun sijoitustiimin kanssa pohtien, millaisia uhkia ja mahdollisuuksia sijoitusympäristö milloinkin tarjoaa.

Mitä?

Aarnilla on pitkä kokemus sijoitusmarkkinoista. Ura alkoi 90-luvun puolivälissä Hankenilla, jossa hän toimi tutkijana ja opettajana, kunnes väitteli rahoituksen tohtoriksi vuonna 1999. Tämän jälkeen tehtävät ovat vaihdelleet, ja Aarnilla on kokemusta niin sijoittajan työstä instituutioissa kuin varainhoidon palveluntarjoajana pankissa tai rahastoyhtiössä. Vaikuttavuussijoitukset, joilla voi parantaa ympäristöä tai yhteiskuntaa, ovat Aarnin mielestä erityisen kiinnostavia.

Häh?

Vesi on aina ollut tärkeä elementti Aarnille. Tavoitteena on uida joka viikko ainakin kaksi kertaa pidempi lenkki sisäaltaassa tai kesäisin Leppävaaran ulkouimalassa – joka on muuten mahtava paikka. Lisäksi kesäisin Aarni on hauen ykkösvihollinen ja yhden kerran on uistimeen tarttunut kymppikiloinen!