ihmiset

Anna Grant

Asiantuntija, Luonto ja arki

Kuka?

Anna pohtii työkseen, miten voimme parhaiten edistää myönteisiä yhteiskunnallisia muutoksia käytännössä ja tarvittaessa vaihtaa ketterästi suuntaa. Luonto ja arki -projektissa Anna on mukana hyvän kestävän elämän visiointityössä ja tukee erilaisia toimijoita, jotka haluavat innostaa ihmisiä toimimaan ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden puolesta.

Mitä?

Annalla on monen vuoden kokemus strategiatyöstä sekä vaikuttavuus- ja kehittävästä arvioinnista. Hän on toiminut erilaisten muutoksentekijätiimien ja -organisaatioiden kehityskumppanina Isossa-Britanniassa ja Suomessa. Luontaisena strategisena ajattelijana Anna hahmottaa helposti ison kuvan ja ilmiöiden välisiä suhteita. Hän kysyy paljon kysymyksiä, joiden tarkoitus on tukea muutoksentekijöitä kirkastamaan omaa muutosajatteluaan.

Anna on kokenut projektien vetäjä ja fasilitaattori, joka kehittää mielellään fasilitointi- ja johtajuusosaamistaan. Annalla on laaja-alainen ymmärrys yhteiskunnan eri osa-alueista. Hän on väitellyt tohtoriksi etiikan roolista kansainvälisessä politiikassa Kentin yliopistossa.

Häh?

Vapaahetkinä Annan löytää joogatunnilta, uimasta tai luonnosta retkeilemässä – talvella suksilla ja kesällä kävellen tai pyörällä. Työn vastapainoksi hän lukee myös maailmankirjallisuutta ja rentoutuu perheenjäsenten seurassa.

Ihmisyyden parhaiden puolien, ja erityisesti kuuntelemisen taidon ja myötätunnon, kehittäminen saavat Annan innostumaan. Anna uskoo, että mitä syvemmin opimme välittämään kanssaihmisistä, sitä todennäköisemmin ulotamme välittämisen piirimme luontoon ja motivoidumme tekemään arjen luontotekoja.