ihmiset

Anssi Komulainen

Projektijohtaja, Gaia-X Suomi

Kuka?

Anssi Komulainen on Gaia-X Suomen projektijohtaja. Gaia-X on yritysverkosto, joka haluaa varmistaa että eurooppalaiset data-avaruudet toimivat yhteen ja mahdollistavat uudenlaisen dataliiketoiminnan. Euroopan yhteiset data-avaruudet ovat vaihtoehto kansainvälisille digijäteille. Projektin tavoitteena on varmistaa, että suomalaiset toimijat ovat ensimmäisten joukossa hyödyntämässä näitä reilumman datatalouden valtateitä.

Mitä?

Aiemmin Anssi vastasi Yleisradiossa kuluttajakäyttäytymisen ennakoinnista sekä perusti tulevaisuuden mediakokemuksiin keskittyvän digitaalisen laboratorion, Yle Betan. Hänellä on myös pitkä kokemus sisällöntuotannosta sekä perinteisessä että digitaalisessa mediassa.

Anssi toimii neuvonantajana media-alan startupeille ja on aktiivisesti mukana pystyttämässä Eurooppaan mediadatan jakamisen ekosysteemiä.

Häh?

Digin ja datan vastapainoksi Anssi on vapa-ajallaan elokuvien ja hyvän musiikin suurkuluttaja. Uudenvuoden lupauksenaan Anssi lupasi itselleen lukea kirjan kuukaudessa äänikirjojen ja podcastien kuuntelemisen sijaan. Lupaus ei ole ihan pitänyt.