Antonios Sfakiotakis

Johtava asiantuntija, Globaali yhteistyö, kestävyysratkaisut , Sitra

Kuka?

Antonios tekee työtä sen eteen, että Sitran ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisut vahvistaisivat EU:n vihreän kehityksen ohjelman kunnianhimoista toteutusta. Hiilineutraaliin kiertotalouteen vievän polun raivaaminen on yhteisponnistus, joka hyödyttää Suomen ja Euroopan lisäksi koko maailmaa.

Mitä?

Aiemmissa tehtävissään Euroopan parlamentissa ja Suomen EU-edustustossa Antonios on tiiviisti valmistellut eurooppalaista ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa. Suomen EU-puheenjohtajakaudella hän koordinoi EU-maiden kantaa kiertotalouden edistämisestä sekä luonnon monimuotoisuuden globaaleista toimenpiteistä tulevalle vuosikymmenelle.

Antonioksen on yllättänyt myönteisesti, miten laajasti eurooppalaiset yhteiskunnat ja elinkeinoelämä ovat antaneet tukensa hiilineutraaliuteen siirtymiseksi. Sama noste pitäisi saada elonkirjon vahvistamiseen. Antonioksella on valtio-opin maisterin tutkinto Tukholman yliopistosta.

Häh?

Pää, kädet ja jalat on luotu käyttämistä varten. Antonios on vakuuttunut, että painonnoston ja vanhojen kirjojen lukemisen tulisi olla kansalaisvelvollisuuksia.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?