ihmiset

Denisa Mäki

Projektikoordinaattori, Gaia-X Suomi

Kuka? 

Denisa on projektikoordinaattori Reilun datatalouden teema-alueella. Hän ei tiedä kaikesta kaikkea, mutta hänellä on laajaa kokemusta ja tietoa eri asioista. Denisa vastaa Gaia-X Suomi -projektin toimialatyöryhmien tukemisesta tiedonjakoekosysteemien rakentamisessa.  

Denisa on yhdistäjä ja rakentaja: hän on kuin kala vedessä uusien suhteiden rakentajana eri sidosryhmissä Suomessa ja kansainvälisesti. Denisa on vakaasti sitoutunut saamaan aikaan vaikuttavuutta työlleen sekä parantamaan Gaia-X Suomi -projektin koordinaatiota, näkyvyyttä, kokonaisvaikutusta ja kestävyyttä. Denisan päivät kuluvatkin usein pohtien, miten Gaia-X Suomi voisi olla entistä näkyvämpi ja vaikuttavampi. 

Mitä?  

Denisalle kannattaa soittaa, jos haluaa tietää, miten uusi työryhmä perustetaan ja mitä työryhmän johtaminen vaatii. Häneen kannattaa ottaa yhteyttä myös, kun haluaa tietää, mitä uutta Gaia-X:ssä tapahtuu tai haluat olla yhteydessä verkoston muihin sidosryhmiin.  

Denisasta on hauskaa viettää aikaa muiden kanssa, ja hänestä saa seuraa kahvin ääreen keskustelemaan vaikkapa siitä, kuinka voi osallistua aktiivisemmin datanjakoekosysteemien rakentamiseen. Jos keskustelu datasta tuntuu tylsältä, Denisa tuntee myös projektinhallintaa YK:ssa ja kehittyvissä maissa. Lisäksi Denisa tuntee EU-parlamentin käytävät kuin omat taskunsa. 

Häh?  

Denisa syntyi Tšekkoslovakiassa, ja siitä onkin helppo muistaa, ettei hän ole kotoisin Sloveniasta (yleisin sekaannus). Koulutukseltaan hän on juristi, ammatiltaan generalisti ja iltaisin hän on osa-aikainen kauppa- ja rahoitusalan opiskelija. Denisa on innokas HIIT-harrastaja ja ruoanlaittaja, joka etsii ja kokeilee jatkuvasti uusia reseptejä ja makuja.  

Denisa uskoo, että vuonna 2030 maailma on jo matkalla kohti ympäristöystävällisempää, kestävämpää ja yhtenäisemmän datatalouden globaalia maailmaa sekä inklusiivisempaa yhteiskuntaa.