ihmiset

Dushyant Manchandia

Asiantuntija, Luonto ja arki sekä PSLifestyle

Kuka?

Dushyant Manchandian työhön Sitralla kuuluu suomalaisten inspiroiminen entistä kestävämpään elämäntapaan. Hänen tavoitteensa on antaa ympäri maailmaa sijaitseville organisaatioille pääsy Sitrassa luotuihin menetelmiin, joiden avulla kestävästä elämäntyylistä voi tulla ”uusi normaali”. Näin miljoonat ihmiset voivat luoda oman versionsa hyvinvoinnista planeettamme asettamien rajojen puitteissa. Hän on osa Sitran kestävä arki– ja PSLifestyle-tiimejä.

Mitä?

Dushyant on kotoisin Intian New Delhistä. Kaupungin ilmansaasteet ja jäteongelmat saivat hänet kiinnostumaan ympäristöasioista. Vuosien kuluessa hän huolestui kaupungin kausivaihteluista ja paneutui ilmastonmuutokseen liittyviin asioihin. Samalla hän toimi vapaaehtoisena eri organisaatioissa, jotka edistävät kaupungin uhatuimpien väestönosien yhteiskunnallista kehitystä. Tämä sai hänet ymmärtämään yhteyden ympäristöongelmien ja yhteiskunnallisten ongelmien välillä.

Työskennellessään Karo Sambhavilla, joka on kansallinen tuottajien vastuullisuuden parissa toimiva organisaatio, Dushyant osallistui käytännön työhön muovi- ja elektroniikkajätteeseen sekä kiertotalouden perustamiseen liittyvien haasteiden parissa. Hän työskenteli myös läheisesti jätteenkerääjien yhteisön parissa ja paransi heidän toimeentuloaan.

Dushyantilla on ympäristöjohtamisen ja -politiikan maisterintutkinto ruotsalaisen Lundin yliopiston International Institute for Industrial Environmental Economics -keskuksesta. Siellä hän oli osa tiimiä, joka vastasi osaltaan Ruotsin ympäristöministeriön vuonna 2022 järjestämän Stockholm+50 -konferenssin alustavan ohjelman luomisesta. Konferenssissa käsitellään kestävään kuluttamiseen ja tuotantoon liittyvää tutkimusta sekä sen yhtymäkohtia nuorten asioihin etenkin Pohjoismaissa ja Lähi-idässä.

Häh?

Vapaa-ajallaan Dushyant käy mielellään filosofiaan, politiikkaan ja moniin muihin asioihin liittyviä keskusteluja. Hän myös rakastaa luontoa.

Duschyant uskoo lujasti siihen, että yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvointi on mahdollista saavuttaa planeettamme asettamissa rajoissa. Sen saavuttamiseksi meidän täytyy sitoutua suuntaan, jonka avulla saavutamme tämän tavoitteen.