Eero Jalava

Johtava asiantuntija, Globaali yhteistyö, kestävyysratkaisut, Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Kuka?

Eero Jalava toimii asiantuntijana Sitran Luontoa vahvistava kiertotalous -projektissa. Hän työskentelee erityisesti kiertotalouden reiluun siirtymään liittyvien kysymysten ja EU-asioiden parissa.

Eero uskoo, että kiertotaloutta pitää edistää Suomen lisäksi EU-tasolla ja huolehtii, että kansainvälinen ja EU-ulottuvuus huomioidaan Sitran kiertotaloustyössä.

Mitä?

Eerolla on taustaa niin valtionhallinnossa kuin järjestöpuolella. Aiemmissa tehtävissään hän on keskittynyt etenkin kiertotalouteen ja kansainvälisiin politiikkaprosesseihin. Työkokemusta Eerolle on kertynyt mm. ympäristöministeriöstä Suomen EU-puheenjohtajakauden tehtävistä sekä ravinteiden kierrätyksen EU-tason edistämisestä Baltic Sea Action Group -säätiössä.

Kiertotalouteen Eero perehtyi loppuvuodesta 2015 julkaistun EU:n kiertotalouspaketin myötä ja vakuuttui kiertotalouden potentiaalista osana kestävyyskriisin ratkaisua. Koulutukseltaan hän on Turun yliopistosta valmistunut valtiotieteiden maisteri.

Häh?

Eero on utelias luonne, jonka vapaa-aika kuluu lukemisen, lenkkeilyn ja jalkapallon puoliaktiivisen seuraamisen parissa. Turun saaristossa nuoruuden viettäneenä hän haaveilee omasta purjeveneestä.

Eero uskoo kiertotalouden tuovan paljon uusia ratkaisuja kestävyyskriisin selättämiseksi. Merkkejä näistä on jo nähtävillä.

Tältä kirjoittajalta

Luitko jo?