ihmiset

Eero Jalava

Johtava asiantuntija, Globaali yhteistyö, Kestävyysratkaisut

Kuka?

Eero Jalava toimii johtavana asiantuntijana Sitran Kestävyysratkaisut-teemalla. Hän vastaa ilmastoon, luonnon monimuotoisuuteen ja kiertotalouteen liittyvien EU-asioiden seurannasta ja vaikuttamisen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Aiemmin Eero työskenteli Luontoa vahvistava kiertotalous -projektissa keskittyen kiertotalouden reiluun siirtymään liittyviin kysymyksiin ja EU-asioihin.

Eero uskoo, että kestävyysratkaisuja pitää edistää Suomen lisäksi EU-tasolla ja huolehtii, että Euroopan vihreän kehityksen ohjelman huomioidaan Sitran työssä.

Mitä?

Eerolla on taustaa niin valtionhallinnossa kuin järjestöpuolella. Aiemmissa tehtävissään hän on keskittynyt etenkin kiertotalouteen ja kansainvälisiin politiikkaprosesseihin. Työkokemusta Eerolle on kertynyt mm. ympäristöministeriöstä Suomen EU-puheenjohtajakauden tehtävistä sekä ravinteiden kierrätyksen EU-tason edistämisestä ja ratkaisujen skaalaamissesta Baltic Sea Action Group -säätiössä.

Kiertotalouteen Eero perehtyi loppuvuodesta 2015 julkaistun EU:n kiertotalouspaketin myötä ja vakuuttui kiertotalouden potentiaalista osana kestävyyskriisin ratkaisua. Koulutukseltaan hän on Turun yliopistosta valmistunut valtiotieteiden maisteri.

Häh?

Eero on utelias luonne, jonka vapaa-aika kuluu lukemisen, lenkkeilyn ja jalkapallon puoliaktiivisen seuraamisen parissa. Turun saaristossa nuoruuden viettäneenä hän haaveilee omasta purjeveneestä.

Eero uskoo kiertotalouden tuovan paljon uusia ratkaisuja kestävyyskriisin selättämiseksi. Merkkejä näistä on jo nähtävillä.