ihmiset

Emma Hietaniemi

Asiantuntija, Kestävä arki, Sitra

Kuka?

Emma Hietaniemi toimii asiantuntijana Kestävä arki -tiimissä. Hän viettää päivänsä skaalaten Suomessa kehitettyjä ja todennettuja kestäviä toimintatapoja ja työkaluja kansainväliseen käyttöön, esimerkiksi EU-rahoitteisen PSLifestyle-projektin kautta.

Mitä?

Emmaan kannattaa ottaa yhteyttä, kun kestävän arjen toimien vaikuttavuus tai omat vaikuttamismahdollisuudet pohdituttavat. Hänen intohimonaan on auttaa niin yksilöitä, yhteisöjä kuin organisaatioita tunnistamaan oma roolinsa osallistua kestävän, systeemisen muutoksen vauhdittamiseen. Emman taitolajina on purkaa abstraktit kestävyystavoitteet konkreettisiin, ihmisen kokoisiin toimiin ja vastaavasti yhdistää pienet askeleet osaksi kokonaisvaltaisia ratkaisuja, joilla voimme saavuttaa kestävää hyvinvointia.

Koulutukseltaan Emma on globaaliin muutokseen erikoistunut maantieteilijä. Aiemmin hän on edistänyt kestäviä kulutustottumuksia niin valtiolla, vintage-vaatekauppiaana kuin vapaaehtoisjärjestöjen vastuutehtävissä.

Häh?

Vapaa-ajallaan Emma löytöretkeilee. Hän innostuu löytäessään uuden metsäpolun tutkittavaksi, geokätkön kannon alta tai jotain jännittävää satelliittikuvista.