ihmiset

Emma Sairanen

Projektikoordinaattori, Globaali yhteistyö, Kestävyysratkaisut

Kuka?

Emma työskentelee projektikoordinaattorina Kestävyysratkaisut-teeman Globaali yhteistyö -tiimissä. Emman työpöydällä on erityisesti luonnon monimuotoisuuteen, YK:n biodiversiteettisopimuksen neuvotteluihin ja nuorten osallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia.

Emmalle kukoistava luonto on kaiken hyvinvoinnin lähtökohta ja kiertotalous keino siirtyä kohti yhteiskuntaa, jossa luonto ei hiivu vaan vahvistuu.

Mitä?

Emma on taustaltaan bioteknologian diplomi-insinööri. Ennen Sitraa Emma on toiminut kestävyyskysymysten parissa mm. Aalto Sustainability Hubissa, Luonto-Liiton ilmastoryhmässä ja nuorten ilmastodelegaattina.

Työn ohella Emma edistää kestävyyssiirtymää perustamansa Nuoret biodiversiteettivaikuttajat -verkoston kautta, kansainvälisessä Global Youth Biodiversity Networkissä ja nuorisoedustajan roolissa YK:n biodiversiteettisopimuksen neuvotteluissa.

Häh?

Emma latautuu parhaiten vaelluksilla tai lyhyemmillä villiyrttien metsästysreissuilla ja kasvimaavisiiteillä. Kotikutoiset vegaanihaasteet, zero waste -ryhmät ja lukupiirikeskustelut saavat Emman inspiroitumaan arjen keskellä.

Emma uskoo, että jokaisella meistä on valta ja vastuu rakentaa hyvää ja turvallista tulevaisuutta jokaiselle eli Gandhin sanoin: ”Be the change you wish to see in the world.”