ihmiset

Emma Sairanen

Projektikoordinaattori, Luontoa vahvistava kierotalous, Sitra

Kuka?

Emma työskentelee harjoittelijana Luontoa vahvistava kiertotalous -projektissa. Kun tiimi tarvitsee tukea taustatutkimuksissa, ideoinnissa tai viestinnässä, Emma on paikalla.

Emmalle kukoistava luonto on kaiken hyvinvoinnin lähtökohta ja kiertotalous keino siirtyä kohti yhteiskuntaa, jossa luonto ei hiivu vaan vahvistuu.

Mitä?

Emma on vastavalmistunut bioteknologian diplomi-insinööri Aalto-yliopistosta. Hänen vapaa-aikansa kuluu vapaaehtoishommissa ja edustustehtävissä.

Emma on toiminut kestävyyskysymysten parissa mm. Aalto Sustainability Hubissa, Luonto-Liiton ilmastoryhmässä ja nuorten ilmastodelegaattina.

Kiertotalous on tullut Emmalle tutuksi Helsinki Think Companyn 4UNI-kilpailun aikana, jossa hän ideoi ja pilotoi tiiminsä kanssa kiertotalouden ilmiöopettamiseen pureutuvaa alustaa. Emma tekee töitä luonnon monimuotoisuuden puolesta mm. Global Youth Biodiversity Networkissä, kansallisen biodiversiteettistrategian seurantaryhmässä ja Suomen CBD-delegaatiossa (Convention of Biological Diversity).

Häh?

Emma latautuu parhaiten vaelluksilla tai lyhyemmillä villiyrttien metsästysreissuilla ja kasvimaavisiiteillä. Kotikutoiset vegaanihaasteet, zero waste -ryhmät ja lukupiirikeskustelut saavat Emman inspiroitumaan arjen keskellä.

Emma uskoo, että jokaisella meistä on valta ja vastuu rakentaa hyvää ja turvallista tulevaisuutta jokaiselle: ”Be the change you wish to see in the world.”